Scherpe woordenwisseling behandeling jaarstukken 'Kom Leren'

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Berg en Terblijt » Scherpe woordenwisseling behandeling jaarstukken 'Kom Leren'

Door onduidelijkheid in de agendapunten over dit onderwerp in de commissie Sociaal Domein van afgelopen maandag werd dit onderwerp door de voorzitter verschoven naar een volgende bijeenkomst na opmerkingen uit de commissie en de bestuursleden van de Stichting. De commissieleden konden wel al ingaan op notities. Dit leidde tot een scherpe woordenwisseling tussen Mr. Peter Groos, bestuurder van de Stichting Kom Leren en Hub Aussems van de fractie P.G.P.
Aussems vond de term ‘centrale overheid’, gebruikt in het voorwoord van de ingediende stukken door de Stichting, “ongepast”. Ook de gemeente Valkenburg aan de Geul legt meer geld bij in het instandhouden van de scholen in Broekhem en Berg & Terblijt dan de opgelegde rijksnorm en hij vond dat daarom ook de ‘lokale overheid’ in het verslag genoemd mag/moet worden. Groos weigerde deze correctie en nuanceerde dit later door te stellen dat de stukken al ingediend waren bij de overheid en niet meer gecorrigeerd konden worden. 
Collega Kamphus (P.G.P.) verzocht daarop nogmaals het woordje “centrale” in de tekst te vervangen waarop met moeite door Peter Groos werd toegezegd dit het volgend jaar als zodanig in de stukken op te nemen.
Stichting kom Leren telt twintig basisscholen in Maastricht, Eijsden-Margraten, Gulpen-Wittem, Meerssen en Valkenburg aan de Geul. In Valkenburg aan de Geul vallen de O.B.S. in Berg en Broekhem onder de Stichting Kom Leren.

← Vorig bericht

Parkeren op parkeerterrein Valkenier tijdens weekeinde

Gemeente stopt energie in duurzaamheid

Volgend bericht →