Wandelpad Drie Beeldjes naar Schin op Geul langer afgesloten

Voorpagina » Nieuws » Politiek » Wandelpad Drie Beeldjes naar Schin op Geul langer afgesloten

Het wandelpad vanaf de Drie Beeldjes richting de Graafstraat in Schin op Geul blijft de komende maanden afgesloten voor wandelaars. Wethouder Carlo Vankan maakte dinsdagavond tijdens de S.O.B.-commissievergadering bekend dat de reden van langdurige afsluiting een veiligheidsmaatregel is. Hij antwoordde dit op vragen van de PGP-fractie.

Wandelpad bij Drie Beeldjes afgesloten

Brandgevaarlijk
Vankan: “Langs het wandelpad is door de watersnoodramp van juli jl. grond weggespoeld waardoor de aanwezige gasleiding open en bloot erbij ligt. Het ingeschakelde energiebedrijf, Enexis, heeft daarop het pad laten afsluiten. Het bedrijf wil geen wandelende mensen langs die leiding laten lopen vanwege brandgevaar.”

Nieuw traject voor gasleiding
In de afgelopen periode is de gasleiding provisorisch gerepareerd, omdat het stookseizoen nu begint. Daarom wordt er de komende maanden ook niet aan gewerkt en blijft het pad afgesloten. Het plan van de gemeente, Enexis en Natuurmonumenten om een nieuwe gasleiding langs de zuidkant van de Geul aan te leggen, wordt bestudeerd. Het gaat om een nieuwe leiding, die een kilometer lang zal worden.

← Vorig bericht

Zero emissiezone centrum Valkenburg onderzocht

Entreekaartjes ondergrondse kerstmarkten online te koop

Volgend bericht →