Politieke fracties niet blij met extra uitgaven Par'Course

Voorpagina » Toerisme » Politieke fracties niet blij met extra uitgaven Par'Course

De fracties in de gemeenteraad willen meer duidelijkheid over de financiële gevolgen die het herstel van brug naar het voormalige Leeuwterrein, het aanleggen van een nieuwe brug en het vervangen van het asfalt in de laan richting het nieuwe Par’Course.
Diverse sprekers van de fracties hebben maandagavond heel duidelijk laten merken dat zijn kritiek staan tegenover de verplichtingen die het college zijn aangegaan. Indien de werkzaamheden niet tijdig gerealiseerd worden, dient de gemeente een boete te betalen vanwege nalatigheid. Het college was sinds november 2017 op de hoogte van de slechte toestand van de brug. Maar heeft niets ondernomen. Nu, vier maanden voor de opening van Par’course, wordt de gemeenteraad voor een bijna voldongen feit gesteld. Daar houden de sprekers van de fracties niet van.
Het totale bedrag dat met de drie onderdelen van het voorliggende plan beloopt 9 ton. De totale kosten belopen 2,5 miljoen. Wethouder Vankan hoopt dat het bij die 9 ton blijft. De onderhandelingen met provincie en waterschap lopen nog.
Niet alleen de gemeente maar ook het Waterschap en de projectontwikkelaar Wyckerveste plus de provincie Limburg zijn mede verantwoordelijk voor het plangebied. De extra kosten die nu worden opgevoerd, waren tijdens de begrotingsvergadering niet bekend bij de raad. De raad heeft het geld niet gereserveerd en niet geaccordeerd in de begroting voor 2019.
De nieuwe aan te leggen voetgangersbrug wordt in het wateroverloopgebied tegenover de parkeerplaats van de Valkenier gerealiseerd.
Wethouder Vankan is bereid om de gevraagde gegevens te overleggen, maar alleen ter inzage voor de raadsleden. Vankan: “Als we onze berekeningen openbaar maken, hoef ik niet meer te gaan onderhandelen”.
Volgende week maandagavond zal de gemeenteraad nogmaals spreken over de voorliggende raadsnota over de herinrichting van het De Leeuwterrein Noord.
Luister hier naar de opname “eerste termijn fracties”
Luister hier naar de opname “antwoord wethouder Vankan”
Luister hier naar de opname “antwoord wethouder Biosschops”
Lees hier de raadsnota “herinrichting de Leeuw Noord”
Archieffoto TV Valkenburg

← Vorig bericht

Overleg over laden/lossen op trottoir Reinaldstraat

Slapende ‘Ignatius’-vulkaan komt in 2019 wél tot uitbarsting!

Volgend bericht →