Poll over Wolfstoren beroert Valkenburg

Voorpagina » Toerisme » Poll over Wolfstoren beroert Valkenburg

TV Valkenburg polst regelmatig de bezoekers van haar website over actuele zaken die spelen in de gemeente Valkenburg aan de Geul. Deze week was de vraag:
Wordt een herbouwde Wolfstoren op de ruïne een nieuwe toeristische attractie?
Op het publiceren van de vraag (lees goed: het ging niet over voor of tegen herbouw van de toren, maar of het een toeristische attractie kan zijn) kwamen niet alleen via Facebook van een paar bezoekers, maar ook via e-mail reacties. Deels was de strekking: “ik weet er nog te weinig van om een mening te kunnen vormen”, deels was het politiek getint: “er is nog geen besluit”.
Onze bedoeling van de poll was om juist los van besluiten te toetsen bij de bezoekers of het een toegevoegde waarde heeft in het toeristische aanbod in Valkenburg Centrum.
Blijkbaar is het onderwerp bij sommige mensen of groeperingen zo gevoelig dat zelfs onze poll gemanipuleerd werd. Er zijn door 3 bezoekers 374 eenzijdige stemmen uitgebracht door steeds in de browser cookies te wissen en opnieuw te stemmen! Zo ontstonden er veel stemmen voor: “ja, het wordt er mooier van”.
Hierop hebben we besloten om dit in de toekomst technisch aan te passen en, om een vertekend beeld te voorkomen, de poll te stoppen en te verwijderen. Het lijkt er op dat het een bepaalde groep niet goed uitkomt als er een uitslag ontstaat die hun niet welgevallig is.
Jammer dat er door deze paar mensen geen respect getoond wordt voor een kleine raadpleging. We wachten de discussie in de Raad af.
Henk Jakobsen,
Hoofdredacteur TV Valkenburg

← Vorig bericht

Zeven putdeksels gestolen in Berg

Winter met sneeuw in aantocht

Volgend bericht →