Popfestival Bokpop gaat dit jaar gewoon door.

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Valkenburg Centrum » Popfestival Bokpop gaat dit jaar gewoon door.

Bokpop-spirit is aanwezig onder de vrijwilligers.Op zaterdag 14 en zondag 15 juli wordt het eerste lustrum van het popfestival Bokpop in het Openluchttheater in Valkenburg gehouden. Het bestuur en alle medewerkers van het populaire festival hebben de teleurstelling van het verlies van hun spullen tijdens de brand in maart waarbij een opslagloods geheel in vlammen opging verwerkt.

"Na de brand hebben medewerkers de schouders onder de organisatie gezet die springlevend is en vol spirit zit", zegt David Loozen, Bokpoppromotor.

Voor zondag 15 juli zijn Therapy?, North Mississippi Allstars, Absynth Minded, Mary Shade en Roof al vastgelegd. Het zijn allemaal alternatieve pop- en rockbands. Het programma voor zaterdag 14 juli staat geheel in het teken van de hiphop muziek. Daarvoor zijn Kraantje Pappie, Kempi, Hof Buskers en Red Ribbon gecontracteerd.

De online voorverkoop start zaterdag 28 april op www.bokpop.nl en de komende weken worden de resterende namen bekend gemaakt.
Meer info over de artiesten:
Zondag 15 juli
Therapy? (Noord-Ierland)
Dit Noord-Ierse combo rond Andy Cairns en Michael McKeegan staat na twintig jaar nog steeds garant voor staalharde gitaarrock én wereldwijd uitverkochte zalen. Hun onlangs verschenen CD ‘A Brief Crack Of Light’ is alweer hun 13e plaat. Ze braken in Nederland door in 1994 ten tijde van het album ‘Troublegum’ en verkregen een iconische status dankzij de single ‘Nowhere’, en later uiteraard door de intense ballad ‘Diane’. Met ‘Diane’ verwierf Therapy? zich als soundtrack van de jaren negentig een plekje in ons collectief geheugen. We zijn dan ook heel trots deze rockiconen op Bokpop te kunnen presenteren.www.therapyquestionmark.co.uk North Mississippie Allstars (Verenigde Staten)
North Mississippie Allstars is de band van de gebroeders Luther & Cody Dickinson, absolute grootheden uit de rootsrock met een hele batterij Grammy-nominaties op zak. Hun country en blues opvoeding kregen ze van vader en legendarische producer Jim Dickinson (o.a. Rolling Stones). Luther Dickinson geniet bij ons wellicht de meeste bekendheid als gitarist van The Black Crowes. Met North Mississippi Allstars speelde hij de afgelopen jaren ook samen met o.a. John Hiatt, Robert Plant en Ian Siegal. Op Keys To The Kingdom, hun laatste plaat, krijgen ze de steun van Ry Cooder, Mavis Staples, Spooner Oldman en Alvin Youngblood Heart. Bokpop is zeker gezien de locatie de perfecte plek om deze band aan het werk te zien. Kom kijken en luisteren waar The Black Keys en The White Stripes de mosterd haalden. www.nmallstars.com Absynthe Minded (België)
Het Genste Absynthe Minded heeft met hun heerlijke jazzy poprock in thuisland België en Frankrijk inmiddels een vaste plek in de top veroverd. Envoi, hun hommage aan schrijver Hugo Claus, was er in 2009 een regelrechte hit en de CD Absynthe Minded uit dat jaar behaalde in no-time de gouden status. Hun nieuwste plaat ‘As it ever was’ verschijnt 14 mei en de daarvan afkomstige single Space beloofd niets minder dan het allerbeste. In hitlijst ‘De Afrekening’ van Studio Brussel staat Space inmiddels alweer op 1! www.absyntheminded.be Mary Shade (Nederland)
Mary Shade werd onlangs tweede tijdens Nu of Nooit, de jaarlijkse bandcontest van de stichting Popmuziek Limburg, ze verspeelden hiermee de kans om Pinkpop te openen maar wonnen de harten van liefhebbers van echt groovy, swingende, door blazers voortgestuwde en door een zangeres met een heerlijke stem gezongen popmuziek. Bigpop noemen ze het zelf en dat past wat ons betreft perfect op Bokpop, onderga de Mary Shade Experience. www.maryshade.nl Roof (Nederland)
Roof is een volledig uit Heuvelland klei opgetrokken Heavy Rock band die nog sneller naam lijkt te maken dan hun snarenwonder Laurent Schijns soleert. Onlangs speelden ze in Antwerpen als voorprogramma van Thin Lizzy en dat is nog maar het begin van iets heel moois. Want Roof gaat met hun onvervalste goudeerlijke rock zonder twijfel potten breken. Drumwizard Bart Spits is zowat in het Openlucht theater geboren dus voor hem zal optreden op Bokpop zeker bijzonder zijn. www.rooftheband.com
Zaterdag 14 juli
Kraantje Pappie (Nederland)
Kraantje Pappie, wonend in en werkend vanuit Groningen, is sinds een aantal jaren hard bezig zichzelf omhoog te takelen naar het hoogste platform van rappend Nederland. Zijn single ‘Waar Is Kraan?’ werd niets minder dan een moddervette hit.
En daarbij houdt het niet op want Kraantje Pappie lanceerde in januari zijn langverwachte officiële debuutalbum ‘Crane’. Deze plaat is volledig geproduceerd door het Drum-n-Bass collectief Noisia. Onder het alterego Nightwatch creëerden zij voor ‘Crane’ een genre-overstijgende sound met hiphop-, dubstep- en popinvloeden. De plaat is af, de recensies zijn unaniem lovend en één ding is zeker: het beukt!
Kempi (Nederland)
De ‘gangster’ met de edelmetalen tanden en tatoeages in zijn gezicht is de bad boy en grote belofte van de Nederlandse hiphop. Afgelopen jaar bracht hij een bezoek aan Corry Konings voor ‘Ali B op volle toeren’, ontroerde hij in De Wereld Draait door met zijn versie van ‘Dit is een Nacht’ van Guus Meewis en was hij de meest actieve pleitbezorger voor het kankerfonds maar bovenal releasde hij een ijzersterke plaat: ‘Het Testament van Zanian Adamus’.
De draaideurcrimineel Kempi lijkt eindelijk zijn plaats gevonden te hebben en dat is niet in de petoet maar op het podium, op Bokpop.
Kijk voor meer info op: www.bokpop.nl Ticketinfo:
Zaterdag 14 juli
Voorverkoop: 10 euro
Kassa (indien voorradig): 14,50 euro
Zondag 15 juli
Voorverkoop: 19 euro
Kassa (indien voorradig): 24,50 euro

← Vorig bericht

11 Koninklijke onderscheidingen uitgereikt.

Valkenburger (17) breekt kaak bij mishandeling.

Volgend bericht →