Positieve reactie’s bij inwonerevaluatie over kerststad

Voorpagina » Toerisme » Positieve reactie’s bij inwonerevaluatie over kerststad

“Waarom wordt de gehele Kerststad Valkenburg periode de Daalhemerweg als eenrichtingsweg ingericht? Dat is niet nodig. Doe dat vanaf begin december. Ook het afsluiten van een complete weg voor busparkeren waarbij maar een handvol bussen gebruik maken van de parkeergelegenheid, is onnodig. Ook de verkeersregelaars worden niet goed ingelicht. Een bewoner zei dat ze veel te veel praten. Ze moeten handelen”.
Dat waren enkele opmerkelijke zaken die bewoners inbrachten tijdens de woensdagavond gehouden evaluatie over Kerststad Valkenburg in het gemeentehuis. Er waren circa 30 inwoners aanwezig.
Schaatsbaan
Een bewoner van de Pr. Beatrixsingel klaagde over het geluid dat de schaatsbaan op het De Leeuw-terrein produceerde. “Er is ons gezegd dat er geen evenementen op het terrein zouden plaatsvinden. Nu is er op diverse dagen geluidsoverlast in het Natura 2000 gebied geweest”.
Auto’s uit centrum weren
Een mogelijke oplossing voor het steeds vastlopende verkeer in Valkenburg-centrum is het autoluw maken van het centrum. Enkele bewoners opperden deze optie. “Laat de bussen buiten het centrum parkeren en zet shuttlebussen in”, was een gehoorde positieve opmerking. En alle opmerkingen waren ook positief bedoeld. “Er gaat heel veel goed. En het is ook een mooi evenement, maar de bewoners mogen er geen overlast van hebben”.
Daalhemerweg
Aan de Daalhemerweg kan nog het een en ander bereikt worden. Het gebruik en inzet van de barriers, het laden en lossen bij de Fluweelengrot, en de bereikbaarheid van de Konijnsgracht zijn aangehaalde verbeterpunten. “Waar waren de verkeersregelaars op Tweede Kerstdag? Het was die dag erg druk, misschien wel de op een na drukste dag van de hele periode”.
Eėn bewoner hielp de gemeente op een wel opvallende manier. “Bij de Falcoburcht staan nog zes dranghekken”. Het verhaal daarover ziet u vanaf zondag in het programma TV Valkenburg Vandaag.
Foto Fons Winteraeken, TV Valkenburg

← Vorig bericht

J.O.P. aan Burgemeester Henssingel blijft

Toekomstbestendig toerisme

Volgend bericht →