Groot aanbod moet meer bezoekers trekken

Voorpagina » Toerisme » Groot aanbod moet meer bezoekers trekken

Ondernemersvereniging VOC, Koninklijke Horeca Nederland en VVV Zuid-Limburg hebben een nieuwe PR campagne opgezet voor Valkenburg-centrum. De citymarketingcampagne is ontwikkeld door bureau DOOR en heeft de naam ‘Veelzijdig winkelen Valkenburg’ meegekregen. De campagne moet het veelzijdige aanbod van de  honderden winkels in Valkenburg aantonen. “Valkenburg centrum heeft 200 mooie winkels” zegt wethouder Jan Vermeer.
“De komende weken verschijnen onder andere advertenties, displays en banieren met de slogan ‘Veelzijdig WINKELEN Valkenburg’. Ook via sociale media wordt de veelzijdigheid van winkelstad Valkenburg onder de aandacht gebracht. Veelzijdig Valkenburg is het spreekwoordelijke hart van de campagne. In overleg met ondernemers en stakeholders wordt telkens weer een ander speerpunt onder de aandacht gebracht, bijvoorbeeld ‘Veelzijdig CULINAIR Valkenburg’ of ‘Veelzijdig VERBLIJVEN Valkenburg’, aldus economie wethouder Jan Vermeer.
Vermeer onderstreept dat het draagvlak bij de ondernemers cruciaal is voor het succes van de campagne. De afgelopen vijf jaar hebben alle winkels en horeca in het centrum te lijden gehad van bouwactiviteiten. “We hebben jarenlang gezaaid, nu gaan we oogsten”, voorspelt Vermeer in een persbericht. “De aantrekkelijkheid, bereikbaarheid en vooral alles wat Valkenburg aan de Geul heeft te bieden gaan we stevig onder de aandacht brengen. Samen de schouders eronder!”
De campagne werd aangekondigd door voormalig burgemeester Eurlings tijdens de opening van woon- en winkelcentrum Aan de Kei in september vorig jaar. Met deze campagne is € 25.000,- gemoeid, grotendeels samengebracht door de centrum ondernemers met als doel om na gereedkoming van het centrum de gasten en klanten weer naar het vernieuwde winkelcentrum te lokken. Dat is hard nodig. Nog heel veel ondernemers en winkeliers merken nu nog de gevolgen dat veel klanten Valkenburg-centrum mijden.
Wellicht dat ook eens nagedacht en uitvoering gegeven mag worden aan de inrichting van het nu nog kale centrum bij Aan de Kei.

← Vorig bericht

Chorale heeft nieuwe dirigent en zoekt nieuwe koorleden

Camiel Eurlings schikt met ex-vriendin

Volgend bericht →