Partijen optimistisch over Kint-hotel in Pradoegebouw

Voorpagina » Toerisme » Partijen optimistisch over Kint-hotel in Pradoegebouw

Gemeente en 3W Projects BV zijn optimistisch over de herontwikkeling van het voormalige klooster tot een hotel in het Pradoegebouw aan de Steenstraat. Echter de gestelde einddatum voor het ontvangen van een provinciale subsidie voor het einde van dit jaar wordt niet gehaald. De gemeente vraagt daarom uitstel aan bij de provincie Limburg. Wethouder Bisschops heeft vertrouwen in het gegeven dat het uitstel ook verleend zal worden. Dat staat te lezen in een brief die de wethouder aan de gemeenteraad gestuurd heeft.
Het Pradoegebouw is in februari 2019 verkocht. Naar nu blijkt is het gebouw met de gronden nog niet geleverd omdat de financiering niet rond is en de gemeente de omgevingsvergunning nog niet heeft kunnen afgeven. De gemeente Valkenburg aan de Geul is daarom nog steeds eigenaar. 3W Projects BV is nog op zoek naar een exploitant voor hotel Kint.
Geeft de provincie het gevraagde uitstel niet dan zal de financiering zeker niet rondkomen en zal daarmee de verkoop niet doorgaan. Komt de verlenging er wel dan blijft de kans aanwezig dat 3W Projects BV de totale financiering wel rond krijgt. En dan kan de omgevingsvergunning voor de herontwikkeling van het Pradoegebouw tot boutiquehotel worden aangevraagd. Zodra deze onherroepelijk is gaat de gemeente de verkochte grond leveren. En daarmee raakt ze af van de financiële lasten van haar Pradoegebouw.”
Archieffoto’s TV Valkenburg

← Vorig bericht

Zondag sacramentsprocessie door Berg & Terblijt

COLUMN: Het is de omgekeerde (corona)wereld

Volgend bericht →