Primeur in hele gemeente: Belparkeren.

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Berg en Terblijt » Primeur in hele gemeente: Belparkeren.

Nooit meer parkeerbon voor te lang parkeren zonder te betalen.Parkeren op straat kan in de gemeente Valkenburg aan de Geul vanaf nu worden betaald met ‘belparkeren’. Hiermee kunnen automobilisten en motorrijders met hun mobiele telefoon snel en veilig achteraf hun parkeertijd afrekenen. Valkenburg aan de Geul is de eerste gemeente in de regio waar belparkeren gemeente-breed wordt ingevoerd.

Belparkeren werkt op kenteken. De gebruiker betaalt alleen de exacte parkeertijd tegen het reguliere parkeertarieftarief. Een snelle en veilige manier van betalen, die klein geld en voldoende saldo op de chipknip overbodig maakt. Door het achteraf betalen kan de bezoeker zonder tijdsdruk in Valkenburg verblijven en loopt hij geen risico op een parkeerboete.

Om gebruik te maken van belparkeren moet de gebruiker zich eerst eenmalig aanmelden bij een provider. Er zijn op het gebied van belparkeren verschillende aanbieders, waaruit vrij een keuze kan worden gemaakt. Aanmelden kan onder andere via de website van de gemeente Valkenburg aan de Geul www.valkenburg.nl

Op de borden bij de parkeerautomaten staat een locatiecode. Deze belt of sms’t de gebruiker naar de provider, waarmee de parkeertijd wordt gestart. Bij vertrek wordt de parkeertijd beëindigd door opnieuw naar de provider te bellen of te sms’en. Belparkeren kan met iedere mobiele telefoon. De meeste providers bieden ook een app aan voor smartphones, waarmee ook de begin- en eindtijd van het parkeren kan worden doorgegeven.

Betaling geschiedt maandelijks via de provider. De gebruiker kan zelf kiezen op welke manier hij wil betalen.
Foto’s gemaakt door gemeente valkenburg aan de geul © 2013

← Vorig bericht

Wel of geen hergebruik van mergel in centrum?

Verdachte aangehouden voor brandstichtingen.

Volgend bericht →