Prins Erik I en Minister Riccardo nieuw Sjtadsprinsenpaar Mirlitophile

Voorpagina » Video » Prins Erik I en Minister Riccardo nieuw Sjtadsprinsenpaar Mirlitophile

Zaterdagavond 4 januari werd tijdens de Vastelaovesnach het nieuwe Sjtadsprinsenpaar van Valkenburg uitgeroepen. Sjtadsprins Erik I (Paulssen) en zijn Minister Riccardo (v.d. Wetering) werden door president Niels Jacobs geïnstalleerd als nieuw Sjtadsprinsenpaar.
Sjtadsprins Erik I en Minister Riccardo zijn beide 3×11 jaar oud en echte Valkenburgers. Erik is vooral bekend vanuit de Valkenburgse horeca waarin hij enkele jaren werkzaam is geweest. Inmiddels is Erik verantwoordelijk voor de zorg en het welzijn van mensen met een beperking bij de stichting Artidé in Party/Wittem. Eveneens is Erik al enkele jaren lid van Carnavalssociëteit de Mirlitophile en sinds vorig jaar benoemd tot voorzitter. Dit jaar zal Erik zijn taak als voorzitter tijdelijk overdragen aan de secretaris, Jo Noordam. Riccardo werkt sinds een aantal jaren bij Provincie Limburg als vergunningverlener. Hij woont samen met zijn vriendin in Broekhem en viert al 33 jaar met plezier carnaval in Valkenburg.
Hun “hoesorde” beeldt dit jaar de “blokbreker” uit. Jarenlang werkte de vader van Riccardo in de grotten van Valkenburg. Helaas heeft  tijdens zijn werkzaamheden het noodlot toegeslagen. Een mooi gebaar om ter nagedachtenis de “Blokbreker” uit te beelden op hun “hoesorde”.
De beide heren vieren de Vastelaovend 2020 onder het motto:
Bèste mét vöäl of mèt wiènig…
…mèt doezend of mèt veer.
De moes zelf zörge…
…veur sjpass en plezeer
René Paulssen sr.
Tijdens de Vastelaovesnach werd René Paulssen Senior gehuldigd door het bestuur van de “Samenwirkende Limburgse Vastelaovesvereniginge” (S.L.V.). Hij mocht van president Raymond Vlecken de orde van verdiensten in ontvangst nemen. René heeft 3×11 jaar de proclamatie geschreven, is voorzitter van de oud-prinsen en ministers geweest en heeft zich voor tal van andere carnavalsactiviteiten in het Valkenburgse ingezet.
Foto Nancy Hardy-Janssen

← Vorig bericht

Wegwerkzaamheden worden weer hervat

Prins Roel II en Prinses Kyenna regeren jeugd Sibbe

Volgend bericht →