Prins Mikko en Prinses Bente nieuwe heersers in Vilt

Voorpagina » Toerisme » Prins Mikko en Prinses Bente nieuwe heersers in Vilt

Zondagmiddag 13 januari zijn tijdens een spectaculaire zitting in gemeenschapshuis Cascade in Vilt de nieuwe heersers over het ‘Törkenriek’ in Vilt bekend gemaakt. Onder luid tromgeroffel en gepresenteerd door het Nachtwachtgilde kwamen achter het bekende doek Prins Mikko (Vrusch) en Prinses Bente (Offermans) tevoorschijn. Zij zullen in 2019 samen de Vilter carnaval vooropgaan.
Prins Mikko en Prinses Bente hebben de carnaval al jaren in hun genen zitten. Mikko is al jaren bij de jeugdraad en Bente is dansmarieke en danseres bij de showgroep van JCV den Törk. Hun grote wens om prins en prinses te worden is dan ook in vervulling gegaan.
Prins Mikko is 11 jaar en zit in groep 7 van OBS Berg. Hij is een fervent klimmer en voelt zich dan ook helemaal in zijn element als hij de wanden van een klimhal kan bedwingen. Niet voor niets is Oostenrijk met al die bergen zijn favoriete vakantieland. Daarnaast is Mikko heel muzikaal. Het luisteren naar en het maken van muziek vindt hij echt sjiek. De klarinet is zijn instrument en later wil hij dan ook bij een band als Wir Sind Spitze. Ook is hij sinds een jaar lid van het Nachtwachtgilde, waar hij later schutterskoning wil worden. En in de tijd die Mikko naast school, klimmen en muziek nog rest, is hij een echt buitenmens. Uren kan hij “klommellen” en “rotzooien” in de tuin en garage.
Prinses Bente is 10 jaar en zit ook op OBS Berg in groep 6. Ze is een echte ”spring in het veld”, wat zich ook in haar passie voor het dansen uit. Heb je het over carnaval, dansen of muziek, dan verschijnt er spontaan een grote lach op haar gezicht en kan ze niet meer stilzitten. Sowieso is stilzitten niets voor Bente. Buiten garde- en showdans gaat ze nog twee keer in de week turnen bij Juventa in Margraten en dan ook nog jazzballet bij balletschool Chantalle Meewis in Houthem; ’t kan niet op. Als er maar beweging in zit! De vrije tijd die er dan nog overblijft, brengt ze heel graag met vriendinnen door, lekker giebelen, kletsen en dansfilmpjes maken!
Prins Mikko en Prinses Bente hopen om samen met iedereen een top carnaval te vieren. Samen met klasgenootjes, vrienden en vriendinnen uit Vilt en Berg & Terblijt in de polonaise-rij te gaan. Hun motto is dan ook”
Carnaval is veur oos “knotsgekke daag vol sjpas, lol en plezeer; mit an ’t eind  friet oet ein tuut…… En dan veur ’t sloape goan nog eine keer heel hel: Törkskes Saluut!

← Vorig bericht

Hotel Salden ontvangt gouden Zoover-award

200 Volleyballers in Polfermolen

Volgend bericht →