Priscilla Amory haalt brons op laatste seizoenstoernooi

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Houthem » Priscilla Amory haalt brons op laatste seizoenstoernooi

Judoclub Kano neemt deel aan zwaar internationaal judotoernooi in Best – Brabant.Afgelopen zaterdag 24 juni 2006 namen twee judoka’s van judoclub Kano uit Houthem deel aan het zware internationale judotoernooi in Best – Brabant.
De 18 jarige Priscilla Amory wist hier na een lange blessure periode een derde plaats te bemachtigen, ze had al reeds drie toernooien moeten laten af weten, maar de laatste van het seizoen wilde ze nog meedoen.
Om dit te kunnen bereiken moest ze vier keer op de tatami verschijnen, haar eerste partij moest ze vechten tegen de derde beste judoka van Nederland.
Ze verloor deze partij na vier minuten vechten met een Yuko, haar volgende twee partijen wist ze om te zetten met winst ze won ze alle twee met Ippon, de eerste partij was zelfs al gedaan na 26 seconden.
De tweede winnende partij duurde iets langer namelijk drie minuten.
Haar laatste partij moest ze vechten tegen een 23 jarige judoka en deze moest ze afstaan na een mooi gevecht van drie minuten, ze kwam in een houdgreep en er was geen vrijkomen meer aan.
Ze moest zich tevreden stellen met het brons, maar dit was een mooie afsluiting van het judoseizoen.
Het volgend seizoen zal Priscilla de overstap maken naar judoclub “Judoteam Maastricht”, omdat ze graag wil verder komen in haar wedstrijden, wel zal ze bij haar oude judoclub kano nog als oproep jeugd judoleider beschikbaar blijven om indien nodig les te kunnen geven.
De tweede judoka Gyuszi Parlag zat eveneens in een zware poule, hij verloor zijn eerste partij ook, waardoor hij naar de herkansings ronde moest.
Zijn tweede partij moest hij vroegtijdig opgeven omdat hij na een worp verkeerd terecht kwam op zijn schouder en deze uit de kom bleek te zijn.
Beide judoka’s zullen volgend seizoen weer met frisse moed en blessures vrij van start gaan op de toernooien die gaan komen.
Omdat er voor hen weinig toernooien hier nog in het Zuiden zijn zullen ze steeds meer moeten gaan uitwijken naar het hogere gedeelte van Nederland.

← Vorig bericht

Sjaasbergergank groot succes.

De Nacht voor de Tour: Grandioos muziekfeest op kop Cauberg

Volgend bericht →