Procedure cyclocross wedstrijd niet stopgezet.

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Valkenburg Centrum » Procedure cyclocross wedstrijd niet stopgezet.

Onderzoek in natuurgebied gaat gewoon door.De gemeente Valkenburg aan de Geul heeft de vergunningsprocedure omtrent de wereldbekerwedstrijd in oktober a.s. niet stopgezet. Dat laat desgevraagd de gemeentewoordvoerder weten aan Tv Valkenburg. Het bericht is maandagochtend door de provinciale omroep L1 op hun website geplaatst.

Jo Römling, voorzitter van de Stichting Wielrennen Valkenburg, zegt alle procedures en onderzoeken te hebben doorlopen. "De rapporten die noodzakelijk zijn om zo’n evenement te organiseren zijn opgesteld. De vergunningaanvrage ligt nu bij de gemeente ter beoordeling.

"Indien bewoners bezwaren indienen tegen de vergunningaanvrage hebben zij het recht om te procederen tot aan de Hoge Raad om hun gelijk te halen. Dat wachten wij dan af", aldus Römling. Bewoners in de omgeving van het beoogde cross-terrein zijn fel gekant tegen deze wedstrijd. Zij voorzien overlast door de vele bezoekers en aantasting van de natuur. Het college van B&W dient de aanvraag nog te beoordelen. Omdat het parcours uitgezet is in een beschermd natuurgebied, zal de provincie ook advies moeten uitbrengen.

De organisatie betreurt het zeerste als deze wereldbekerwedstrijd geen doorgang kan vinden. Jo Römling zegt dat er veel media-aandacht zal zijn voor Valkenburg. "De wedstrijd zal helemaal uitgezonden worden. Daardoor zal het een mooie promotie voor Valkenburg Wielerstad betekenen", aldus de organisator.

Foto archief tv valkenburg © 2013

← Vorig bericht

Meerjarenonderhoud gaat extra geld kosten.

Turbinehuis Oude Molen in slechte staat.

Volgend bericht →