Processie Houthem

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Houthem » Processie Houthem

Op Pinksterzondag 4 juni a.s. zal de processie weer door Houthem trekken, voorafgegaan
door een H. Mis om 9.00 uur in de kerk. Naar verwachting zal de processie omstreeks 9.45 uur vertrekken.
WIJ VERZOEKEN U DE ROUTE ZO VEEL MOGELIJK AUTOVRU TE MAKEN .
De route is als volgt:
Vertrek bij de kerk, Onderstestraat naar de Gerlachuskapel, St. Gerlachstraat, oversteken bij de grote weg naar de Stationsweg. Over de overweg naar de v. Caldenborghweg, waar een rustaltaar staat. Verder over het Goudenrood, de Weth. Heijnensstraat, de Vauwerstraat naar de grote weg. Over St. Gerlach naar de Mariakapel, waar de zegen wordt gegeven. Verder naar de Onderstestraat (bij de Fa. Coppens) en naar de kerk.
De deelnemende verenigingen worden verzocht de H. Mis van 9.00 uurbij te wonen en hun eventuele vlag op het altaar te plaatsen. Na de H. Mis, om ongeveer 9.45 uur, kan de processie direct opgesteld worden. Na terugkeer in de kerk is nog een korte plechtigheid als waardig besluit van de processie.
Hierbij zal de schutterij een erewacht vormen. Alle deelnemers, alsmede alle andere parochianen worden uitgenodigd om deze plechtigheid bij te wonen.
Mocht de processie op Ie Pinksterdag door slechte weersomstandigheden niet door kunnen gaan, dan zal een korte rondgang door de kerk plaatsvinden. Het volgend jaar zal dan de processie weer naar het Goudenrood gaan, als zij dit wensen.
VOLGORDE V AN DE PROCESSIE:
I. Kruis met misdienaars
2. Vlag Apostelen
3. Schutterij St. Martinus
4. Vlag Rozenkrans
5. Rozenkransgroep
6. Zij Aktief en overige vrouwen
7. Pagegroep
8. Brassband
9. Groep Lam Gods

← Vorig bericht

Jazz for Food voor Voedselbank Zuid Limburg

1ste pieke hendriks minivoetbaltoernooi

Volgend bericht →