Proefprojecten en openbaar vervoer in Dorpsraad van 5 okt.

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Houthem » Proefprojecten en openbaar vervoer in Dorpsraad van 5 okt.

Proefprojecten en openbaar vervoer centraal op openbare bijeenkomst dorpsraad Houthem – St. Gerlach

Op 5 oktober 2006 houdt de dorpsraad Houthem – St. Gerlach in de Holle Eik weer een openbare bijeenkomst voor de hele dorpsgemeenschap. Dan hoopt de dorpsraad reacties vanuit het dorp te krijgen ten aanzien van twee actuele ontwikkelingen in het dorp: een proefproject voor ouderen en voorzieningen voor de jeugd. Daarnaast komt de actuele stand van zaken met betrekking tot het openbaar vervoer door Veolia aan de orde.

Afgelopen half jaar is de dorpsraad met verschillende groepen, verenigingen en buurten druk in de weer geweest over allerlei uiteenlopende onderwerpen. Met een bijeenkomst voor alle inwoners wil men het hele dorp weer bijpraten en kan gepeild worden hoe de meningen in het dorp liggen over enkele actuele onderwerpen.

Zo wil de dorpsraad na het nodige voorwerk wel eens van de inwoners weten wat men vindt van het idee om meer activiteiten door en voor ouderen van de grond te krijgen. “Diverse instellingen en de gemeente staan positief tegenover het idee en willen meewerken, maar het is natuurlijk wel zaak dat daar ook in het dorp draagvlak voor bestaat”, aldus Tamara Lamerichs. We willen niet “zo maar” iets gaan organiseren, maar eerst in beeld krijgen waar mensen behoefte aan hebben en wat ze leuk en/of nuttig vinden. We hebben de indruk dat zeker bij de oudere inwoners activiteiten waar ook de jeugd van de basisschool bij betrokken zijn, erg worden gewaardeerd. Maar ook de “jongere ouderen” willen misschien best iets van hun kennis en kunde inzetten en een deel van hun vrije tijd samen met anderen besteden. Of dat nu gaat om een cursus kalligrafie of het helpen van verenigingen, we zijn ervan overtuigd dat van alles mogelijk is, maar de kunst is om de mensen zelf in beweging te krijgen. De eerste activiteiten zijn inmiddels al van start gegaan: bewoners van zorgcentrum Vroenhof en leerlingen van de basisschool werken samen aan een “Mergelproject”.

De huidige spelvoorzieningen voor jeugd in het dorp is een ander actueel issue. In verschillende gesprekken heeft de jeugd een aantal knelpunten aangegeven en hebben ze allerlei ideeën geopperd, die overigens lang niet allemaal eenvoudig te realiseren zijn. Pogingen om ook de ouders daarbij te betrekken zijn tot nu toe nog niet erg succesvol geweest. Toch vinden we het belangrijk dat ook de ouders van zich laten horen. Dat is niet alleen stimulerend voor de jongeren zelf, maar bevordert ook de overtuigingskracht naar de diverse betrokkenen, aldus Peter Lahaye. Omdat zulke voorzieningen een hele tijd meekunnen, vindt de dorpsraad overigens dat zeker ook de ouders van nu nog jonge kinderen hierbij een rol van betekenis kunnen spelen.

Verder zal de stand van zaken met betrekking tot een aantal lopende trajecten de revue passeren en zal de stichting BOL ingaan op de veranderingen, voor zover op dit moment bekend, die in het openbaar vervoer gaan plaats vinden als Veolia dat in december gaat verzorgen.

De aanvang van de bijeenkomst is 20.00 uur. Alle inwoners zijn welkom en kunnen hun mening geven. De agenda is ook op de website van de dorpsraad (http://www.dorpsraadhouthem.nl) beschikbaar.

← Vorig bericht

Kleijnen: "Wij zijn een doe-coalitie" bij start herinrichting kruispunt

Presentatrice Patricia Cremers stopt

Volgend bericht →