Programma’s vanaf 9 mei

Voorpagina » Nieuws » Programma’s vanaf 9 mei

Onze programma’s starten zondag 9 mei om middernacht en zijn te zien tot zaterdag 15 mei om middernacht. Behalve die programma’s waar het anders aangegeven staat.

TV Valkenburg Vandaag (elk uur)

Een onvergetelijke dag voor kansarme gezinnen;
Dodenherdenking aan de Cauberg.

TV Valkenburg Vandaag SPECIAL (ieder uur te zien)

Videoclip ‘Saame in ’t leech’

Robert Loozen maakte méér dan 100 Limburgse artiesten enthousiast. Zij hebben belangeloos meegedaan aan dit eerste initiatief van de kracht van Limburg. Zo ontstond deze ware ballade en de stichting “de kracht van Limburg”. Songwriter Frans Hermans schreef de tekst en de muziek van “Same in ‘t Leech”. Meedoen in onze samenleving mag je gerust een eerste levensbehoefte noemen. Dat is de reden waarom de stichting “de kracht van Limburg” en diverse artiesten zich gaan inzetten om in 2022, kinderen uit kansarme gezinnen, een onvergetelijke dag te bezorgen in onze mooie provincie. Dit prachtige initiatief is genomen door Stichting “De Kracht van Limburg”.

Kunstwerkt (herhaling)

In opdracht van Museum Valkenburg realiseerde Peter Slegers afgelopen zomer het kunstproject ‘Aan Tafel’. Peter vertelt over de totstandkoming van het metershoge doek gebaseerd op het wereldberoemde schilderij ‘Het laatste avondmaal’ van de Italiaanse schilder en uitvinder Leonardo da Vinci.

Peter Slegers gebruikte hiervoor moderne, meerdimensionale technieken en voegde beeld en geluid toe om het doek tot leven te brengen. In zijn atelier in Maastricht laat hij zien hoe hij woont en werkt.

De Ongekende Geschiedenis – De Kruitmolen

Voordat het dienst deed als brouwerij en papierfabriek was het karakteristieke witte gebouw van Par’Course een productielocatie voor buskruit. Met behulp van de monumentale molen werd kruit gemaakt voor o.a. de vestingstad Maastricht en de kolenmijnen. Dit gebeurde uiteraard niet zonder enig risico. In deze aflevering bekijken we de geschiedenis van deze, in renovatie zijnde, locatie, die tot de top 100 van Nederlandse Rijksmonumenten behoort.

Oranje Top 30

De Oranje Top 30 is de enige Nederlandse hitparade die nog op televisie wordt uitgezonden.
Elke dag om 10:00 en 15:00 uur.

Waar zijn we te zien?

Onze TV programma’s zijn te zien via:

  • Ziggo: digitaal kanaal 42
  • Glasvezel KPN: kanaal 1437
  • Glasvezel XS4ALL: kanaal 143
  • T-Mobile: kanaal 795.

Verder overal in de wereld via deze website (menu TV > Live TV of Uitzending Gemist) en via onze apps.

Nieuwstips?

Mail je nieuwtjes, feesten, verenigingsactiviteiten, opening winkel naar: info@tvvalkenburg.tv

← Vorig bericht

Controle op fietsgedrag in zuid-Limburg

Mountainbiker breekt sleutelbeen in Schin op Geul

Volgend bericht →