Programma’s vanaf 25 oktober

|
,

Onze programma’s starten zondag 25 oktober om middernacht en zijn te zien in een uur carrousel t/m zaterdag 31 oktober om middernacht.

TV Valkenburg Vandaag

Wethouder licht de gebiedsvisie voor Berg toe;
Vermarkten van Vestingstad;
Coronacrisis in de kernen: café An de Grwrate Weech in Vilt.

KunstWerkT afl. 1 t/m woensdag 28 oktober

In opdracht van Museum Valkenburg realiseerde Peter Slegers afgelopen zomer het kunstproject ‘Aan Tafel’. Peter vertelt over de totstandkoming van het metershoge doek gebaseerd op het wereldberoemde schilderij ‘Het laatste avondmaal’ van de Italiaanse schilder en uitvinder Leonardo da Vinci. Peter Slegers gebruikte hiervoor moderne, meerdimensionale technieken en voegde beeld en geluid toe om het doek tot leven te brengen. In zijn atelier in Maastricht laat hij zien hoe hij woont en werkt.

KunstWerkT afl. 2 vanaf donderdag 29 okt. t/m woensdag 4 november

In de koffiebar van Chateau St. Gerlach in Houthem kun je ook genieten van mooie kunst aan de muur. Afgelopen zomer was er een bijzondere expositie te zien van werk van de in Sittard geboren kunstschilder Sidi El Karchi. Sidi woont in Maastricht en maakt kleurrijke, indringende, psychologische portretten van mensen in zijn nabije omgeving.

Sjporttaofel afl. 1 t/m donderdag 29 november

In deze aflevering van de Sjporttaofel zetten Henk Sporken en cameraman André Kerkckhofs SV Sibbe in de spotlights. Gesprekspartners zijn de bestuursleden Huub Dingena en Ivo Heuts. Zij praten over de historie en de laatste ontwikkelingen rondom de vereniging.

Sjporttaofel afl. 2 vanaf vrijdag 30 t/m donderdag 5 november

In deze tweede aflevering van de Sjporttaofel zetten Henk Sporken en cameraman André Kerckhofs BC Smash uit Berg & Terblijt in de spotlights. Met Maurice Schoenmakers (voorzitter) en Guillaume Frints (spelend lid) wordt gesproken over 40 jaar badminton in Berg & Terblijt.

De Rode Loper over ‘Het Paradijs op Aarde’

In aflevering 9 van de Rode Loper ontmoeten we Valkenburger Jos Schols. Jos heeft acht jaar gewerkt aan het schrijven van een boek over Boslust, met als titel “Het Paradijs op Aarde”. In het boek brengt Jos de 125-jarige geschiedenis van het aanvankelijke Ignatiuscollege en later Huize Boslust in Valkenburg aan de Geul opnieuw tot leven. We bezoeken met Jos Huize Boslust zoals het er nu bijligt, zwaar onderkomen en met, het monument onwaardig, verval. Dit indrukwekkende pand heeft altijd bijzondere verschillende functies gehad en hoewel het nu al lang leegstaat, straalt het nog steeds de oorspronkelijke grandeur uit.

Oktober is borstkankermaand

Dagelijks te zien om 11, 16 en 21 uur: aflevering 2 van Limburgse Decolletés

Meziek Kieke

Deze week Nena met “Ich druim van dich”

Oranje Top 30

De Oranje Top 30 is de enige Nederlandse hitparade die nog op televisie wordt uitgezonden.
Elke woensdag en zaterdag om 10:00 en 15:00 uur.

Waar zijn we te zien?

Onze TV programma’s zijn te zien via:

  • Ziggo: digitaal kanaal 42
  • Glasvezel KPN: kanaal 1437
  • Glasvezel XS4ALL: kanaal 143
  • T-Mobile: kanaal 795.

Verder overal in de wereld via deze website (menu TV > Live TV of Uitzending Gemist) en via onze apps.

Nieuwstips?

Mail je nieuwtjes, feesten, verenigingsactiviteiten, opening winkel naar: info@tvvalkenburg.tv

← Vorig bericht

Start ‘Meldpunt Lichthinder’ in de nacht

Auteur Jos Schols in de Rode Loper

Volgend bericht →