Programma’s vanaf 3 januari

Voorpagina » Nieuws » Programma’s vanaf 3 januari

Onze programma’s starten zondag 3 januari om middernacht en zijn te zien t/m zaterdag 9 januari om middernacht. Behalve die programma’s waar het anders aangegeven staat.

Dit was 2020 deel 3 (elk uur)

2020-10-08 Kinderboekenweek Schin op Geul
2020-10-15 Verklarende bordjes op monumenten geplaatst
2020-10-22 Vermarkten van Vestingstad
2020-10-29 Verloedering van Kasteel Oost
2020-12-20 Verbouwplannen van VV Walram

De Rode Loper (elk uur)

In aflevering 11 van de Rode Loper brengen we een bezoek aan de Reus van Schimmert. Iedereen kent de watertoren die al van ver te zien is in het landschap.

De Reus heeft geen bestemming meer als watertoren, maar er wordt hard gewerkt aan een totaal nieuw concept onder de nieuwe naam De Reusch. De toren wordt binnen grondig verbouwd om er straks te kunnen “eten en drinken van zover je kunt kijken”. Eten en drinken van alleen lokale producenten, die gevestigd zijn in een grote cirkel rondom de voormalige watertoren.

Er komen een shop, restaurant, proeflokaal, microproducties ruimte, brouwerij, smaaktheater en natuurlijk een fantastisch uitzichtpunt boven op de toren.

Er wordt stevig gebouwd, omdat de opening nog in het voorjaar van 2021 is gepland, natuurlijk afhankelijk van de coronaregels.

Nico Eurelings en André Köppen leiden ons rond tijdens de verbouwing en onthullen alle plannen.

De Reusch in Schimmert in de Rode Loper, vanaf 3 januari op TV Valkenburg.

Valkenburg Voor Elkaar (elk uur)

In de Valkenburg Voor Elkaar Journaals werden tijdens de eerste coronagolf verschillende initiatieven van inwoners uit de gemeente in beeld gebracht. Nu we in een periode van aangescherpte maatregelen leven is het opnieuw belangrijk om net wat meer aandacht voor elkaar te hebben. Er zijn drie compilaties gemaakt met beelden uit alle journaals in 2020 om nog meer mensen te inspireren en te laten zien op welke manieren je, hoe klein ook, voor een ander kunt zorgen. In de derde en laatste compilatie het Kernoverleg Sibbe-IJzeren over waar zij zich hard voor maken. Claire Frissen van Go4Fit laat zien hoe ze ervoor zorgt dat haar sportgroep tóch in beweging kan blijven in een lockdown. De dorpsraad Wij Houthem legt uit wat voor hen belangrijk was en als afsluiter maken we kennis met het zwerfboek.

Octaaf Sint Gerlach 2021 (LIVE dinsdag 5 januari om 10:00u)
(herhaling op woensdag 6 januari om 11:00u, 16:00u en 21:00u)

Van 5 tot en met 12 januari 2021 wordt het Octaaf Sint Gerlach 2021 gevierd. Het thema van het Octaaf 2021 is “Eenzaam maar niet alleen”. Vanwege de corona-beperkingen zal het Octaaf dit jaar op een sobere manier gevierd worden.

Om iedereen in de gelegenheid te stellen de opening van het Octaaf mee te maken, zendt TV Valkenburg exclusief de opening rechtstreeks uit op dinsdag 5 januari om 10:00 uur.

Celebrant van de Pontificale hoogmis is hulpbisschop Mgr. E. De Jong uit Roermond.
Co-celebrant pastoor: J.M. Burger. Verder is er de medewerking van Kerkelijk zangkoor St Caecilia en organist Fons Pieters.

De mis wordt LIVE uitgezonden op dinsdag 5 januari, 10:00 uur en herhaald op woensdag 6 januari om 11, 16 en 21 uur op TV Valkenburg.

Oranje Top 30

De Oranje Top 30 is de enige Nederlandse hitparade die nog op televisie wordt uitgezonden.
Elke dag om 10:00 en 15:00 uur.

Waar zijn we te zien?

Onze TV programma’s zijn te zien via:

  • Ziggo: digitaal kanaal 42
  • Glasvezel KPN: kanaal 1437
  • Glasvezel XS4ALL: kanaal 143
  • T-Mobile: kanaal 795.

Verder overal in de wereld via deze website (menu TV > Live TV of Uitzending Gemist) en via onze apps.

Nieuwstips?

Mail je nieuwtjes, feesten, verenigingsactiviteiten, opening winkel naar: info@tvvalkenburg.tv

← Vorig bericht

Dinsdag begint het Octaaf van Sint Gerlach in Houthem

Dinsdag LIVE mis Gerlachusoctaaf via TV Valkenburg

Volgend bericht →