Projecten Kasteel Oost en Pradoe hebben last van coronacrisis

Voorpagina » Nieuws » Projecten Kasteel Oost en Pradoe hebben last van coronacrisis

De verkoop rond kasteel Oost aan de Oosterweg is onder voorbehoud afgerond. Laurentius en Petronella, onderdeel van vastgoed­beheerder Metroprop, is nog druk doende om te bekijken hoe hij de financiering rond kan krijgen. Bij de verkoop zijn de gemeente Valkenburg aan de Geul en de provincie Limburg betrokken. De coronacrisis speelt ook in dit project een grote rol, lichtte wethouder Carlo Vankan afgelopen week de commissie voor economie in. De plannen rond kasteel Oost zijn niet gewijzigd. De plannen zouden vorig jaar november gepresenteerd worden aan de raad, dat is nog steeds niet gebeurd.

Pradoe-gebouw krijgt restaurant
Voor de verkoop van het Pradoe-gebouw in de Steenstraat is een getekende overeenkomst met 3W Projects BV. “De financiën zijn niet het probleem, de project-ontwikkelaar wil echter een restaurant in het Pradoe-gebouw vestigen”. Daarvoor is een omgevingsvergunning nodig. “Dat restaurant zal coronaproof moeten zijn,” aldus wethouder Bisschops. “En daarvoor heeft hij een oplossing gevonden.”

Kint
In het voormalige Pradoe-gebouw wordt een designhotel ontwikkeld met de welluidende naam ‘Kint’. Marcel Kint werd op de Cauberg wereldkampioen wielrennen in 1938.

Archieffoto TV Valkenburg

← Vorig bericht

Nieuwe kademuren bij Betsy Perklaan opgeleverd

Dit jaar geen sjtraotkriete

Volgend bericht →