ProRail vernieuwt spoor in Valkenburg

Voorpagina » Toerisme » ProRail vernieuwt spoor in Valkenburg
ProRail laat in de herfstvakantie grote delen van het spoor vernieuwen tussen Maastricht en Heerlen. Dat doet ProRail bewust in de vakantieperiode omdat er dan minder reizigers zijn. Arriva zet stop- en snelbussen in.
Overweg Nieuweweg afgesloten
Vanaf vrijdagavond 11 oktober tot en met maandagochtend 21 oktober is er geen treinverkeer tussen Maastricht en Heerlen. In Valkenburg gaat ProRail delen van het spoor en wissels vernieuwen. Ook wordt een gedeelte van de overweg Nieuweweg vervangen. Daarom wordt die overweg tijdens de werkzaamheden afgesloten. De overweg aan de Spoorlaan blijft in die periode gewoon open voor verkeer.
Bereikbaarheid tijdens Bokkemèrt
Op zondag 13 oktober wordt de jaarlijkse Bokkemèrt in Valkenburg gehouden. ProRail zorgt dat de doorgang voor verkeer via de overweg Nieuweweg op zondag 13 oktober mogelijk is door inzet van verkeersregelaars. In het weekeinde van 12 en 13 oktober is ook de overweg aan de Bosstraat afgesloten. Alle overige overwegen zijn gedurende deze week gewoon open.
Verkeersmaatregelen
De omleiding voor de overweg Nieuweweg is voor het gemotoriseerd verkeer via de A79 naar afrit 3 (Valkenburg). Verkeer op de Hekerweg en komende vanuit Hulsberg wordt ook direct naar de snelweg verwezen.
Overlast
Helaas kunnen ProRail en de gemeente niet voorkomen dat er tijdens de werkzaamheden overlast ontstaat. ProRail moet als spoorbeheerder met diverse partijen rekening houden. Dit betekent dat niet altijd en overal zonder overlast gewerkt kan worden. ProRail is hierin tegemoet gekomen met inzet van verkeersregelaars tijdens de Bokkemèrt. Zo wordt de bereikbaarheid en doorstroming van verkeer zo goed mogelijk geregeld.
Archieffoto TV Valkenburg
← Vorig bericht

Burgemeester uit Polopos bezoekt Valkenburg aan de Geul

Voetbalvoorspelling: "De Drie van Graefie"

Volgend bericht →