Protestbrief: "Een sluwe Valkenburgse truc?"

Voorpagina » Toerisme » Protestbrief: "Een sluwe Valkenburgse truc?"

Mede naar aanleiding van het item ‘College lokt kiezer naar stemhokje parkeerpeiling‘ heeft Levien Spits, inwoner van Valkenburg aan de Geul, een brief geschreven over het gelijktijdig houden van een peiling onder inwoners van de kern Broekhem-Noord over de invoering van vergunningparkeren op dezelfde dag dat er Staten- en Waterschapsverkiezingen gehouden worden.
Spits vindt dat “dit handelen getuigt niet van politiek fatsoen en is staatsrechtelijk onwenselijk. Wethoudster mevr. Bisschops is namelijk zelf CDA-kandidaat nr. 15 voor de verkiezing van Provinciale Staten en lijkt deze kans te grijpen, daarbij gesteund door u en de twee andere leden van het College, om op een slimme manier stemmen te trekken in Broekhem-Noord.”
De redactie van TV Valkenburg publiceert de brief integraal.
———–
Aan: De burgemeester van Valkenburg aan de Geul, de heer Dr. J.J. Schrijen Geneindestraat 4, 6301 HC Valkenburg
Van: L.P.C. Spits, —- Valkenburg
I.a.a.: De commissaris van de Koning, de heer Theo Bovens, te Maastricht
Betreft: datum peiling vergunningparkeren Broekhem-Noord
Valkenburg, 10 maart 2019
Geachte heer burgemeester,
Bij dezen verzoek ik u de voorgenomen peiling omtrent vergunningparkeren in Broekhem-Noord, zoals beschreven en ondertekend door wethoudster mevr. C.M.J. Bisschops in Raadsinformatiebulletin d.d. 7 maart (zie bijlage), niet gelijktijdig te laten plaatsvinden met de verkiezingen voor Provinciale Staten en Waterschap op woensdag 20 maart 2019.
Wethoudster mevr. Bisschops is namelijk zelf CDA-kandidaat nr. 15 voor de verkiezing van Provinciale Staten en lijkt deze kans te grijpen, daarbij gesteund door u en de twee andere leden van het College, om op een slimme manier stemmen te trekken in Broekhem-Noord.
Dit handelen getuigt niet van politiek fatsoen en is staatsrechtelijk onwenselijk.
Uiteraard doe ik deze brief ook toekomen aan onze commissaris van de Koning, de heer Bovens.
Verder stel ik de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties te Den Haag vandaag van “de sluwe Valkenburgse truc” op de hoogte. Met de Kiesraad in Den Haag heb ik afgesproken dat zij van deze brief aan de minister een kopie per e-mail ontvangen.
Hoogachtend,
L.P.C. Spits
Bijlage: 1 (Raadsinformatiebulletin d.d. 7 maart 2019)
———–
De redactie van TV Valkenburg neemt geen verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze ingezonden brief. TV Valkenburg geeft kijkers de mogelijkheid om hun mening weer te geven en plaatst uitsluitend de inhoud van de brief.
Archieffoto TV Valkenburg

← Vorig bericht

Dikke boom bij voetbalveld valt door windvlaag

Onbewaakte overgangen Schin op Geul worden gesloten

Volgend bericht →