Eerste lustrum Adelante Challenge

Voorpagina » Citaat » Eerste lustrum Adelante Challenge

Zondag 20 augustus vormt de Geulhemerberg voor de vijfde keer het toneel voor de handbikers die deelnemen aan de Adelante Challenge. Onder het motto ‘grenzen verleggen’ gaan zijn een spannende wedstrijd met en tegen elkaar aan.
Het doel van stichting Adelante Challenge is het maximaliseren van beweeg- en sportmogelijkheden voor in- en mindervalide personen om daarmee hun deelname aan onze maatschappij te optimaliseren. Het motto “haal het beste uit jezelf” blijft ook hier het credo. Dat mensen met een soms forse beperking op hoog niveau kunnen sporten, roept veel waardering op.
Een bekende en alom gerespecteerde wedstrijd binnen de internationale paracycling. Internationale toppers tonen interesse voor het mooie, maar zware parcours en de prachtige onderlinge duels. Voorafgaand aan wereldkampioenschappen of Paralympische Spelen is de Adelante Challenge een mooie graadmeter in de voorbereiding, een generale repetitie.
De organisatie vindt plaats samen met de gemeente Valkenburg aan de Geul, provincie Limburg, Bergcriterium, Mark Balk Sport, Welzijn en Maatschappij, Adelante Zorggroep en Sunrise Medical. Diezelfde dag én op hetzelfde parcours organiseert Berg Criterium de Valkenburg klimclassic voor junioren waar in het verleden renners als Laurens ten Dam, Wout Poels, Marianne Vos en Rob Ruijgh in hun beginjaren present waren.
“Door deze combinatie van partijen zijn we in elk jaar weer in staat om door te ontwikkelen”, aldus Jeroen van der Veen, voorzitter van de Stichting Adelante Challenge. “Bovendien zorgt dit steeds meer voor een naadloze integratie van valide sporten en aangepast sporten”.
Het parcours ligt op en rond de Geulhemerberg. Elke ronde heeft een lengte van 3 kilometer en gaat langs de Geulhemerweg, Langen Akker, Brakkeberg en Wolfsdriesweg. De finish is op de Geulhemerberg. De Valkenburg Klimclassic vindt plaats op de heuvels in en rond Valkenburg, waarbij de Geulhemerberg meerdere keren wordt beklommen.
Programma 20 augustus 2017
10.00 uur: Start Nieuwelingen meisjes
start Geulhemmerberg; parcours als boven omschreven; finish Geulhemmerberg
11.30 uur: Start Junior vrouwen
start Geulhemmerberg; parcours als boven omschreven; finish Geulhemmerberg
13.30 uur: Start Adelante Challenge
start Adelante, Onderstestraat; parcours als boven omschreven; finish Geulhemmerberg
14:00 uur: Start Klim Classic
start café Woodz, Résidence Valkenburg; parcours lus door Zuid Limburg; finish 16:55 uur Geulhemmerberg.
Foto’s zijn gemaakt tijdens de training op woensdag 9 augustus op het parcours in Berg & Terblijt.

← Vorig bericht

Jos Lebouille niet verder als raadslid

F1 team winnaar zeepkistenrace 2017

Volgend bericht →