Afsluiting bokkenweken met re-enactmentgroep

Voorpagina » TV Gids » Afsluiting bokkenweken met re-enactmentgroep

Zondag 30 oktober wordt op het Th.Dorrenplein de Valkenburgse Bokkenweken afgesloten met het slotstuk door de re-enactmentgroep Marieke Soetebier en het bekendmaken wie de ‘Bokkenbattle van de Dorpskernen’ gewonnen heeft. Het gaat tussen de Jonkheid Boete de Poort, de Jonge Nobele schutterij van Valkenburg en de deelnemende groep uit Sibbe-IJzeren.
Vanaf 14:00 uur start op het plein het ‘Valkenburgs Bokbierfestival’ een open-air proeverij. Tussen 15.30 en 17.00 uur staan in het centrum diverse vuurkorven opgesteld. Hier vertellen negen verenigingen het verhaal van de bokkenrijders, ieder op hun eigen manier.
Het verhaal sluit de re-enactmentgroep Marieke Soetebier af in de Pelerinestraat, ter hoogte van de Geulpoort. Na afloop van het verhaal worden de prijzen van de Bokkenbattle van de Dorpskernen en het Vuurkorftreffen uitgereikt. Tussen 19.00 uur en 21.00 uur sluiten de Valkenburgse Bokkenweken muzikaal af op het Theodoor Dorrenplein.
De maand oktober staat in teken van de Valkenburgse Bokkenweken. Een nieuw evenement op initiatief van het Valkenburgs Ondernemers Collectief (VOC), Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en VVV Zuid Limburg wordt, in samenwerking met Gemeente Valkenburg aan de Geul. Dit evenement omarmt de Valkenburgse historische, culturele en culinaire initiatieven.

← Vorig bericht

Extra gemeentelijk geld naar Goldrace

Wyckerveste onderzoekt toekomstmogelijkheden Polfermolen

Volgend bericht →