Een historische bijeenkomst in de grot

Voorpagina » Video » Een historische bijeenkomst in de grot

Donderdag 31 augustus 2017 zal de geschiedenisboeken ingaan als een historische dag voor Valkenburg aan de Geul. Beide burgemeesters van Valkenburg aan de Geul en Maastricht plus de gouverneur van Limburg waren present bij het terugbrengen van twee muurschilderingen bij de ingang van de Gemeentegrot aan de voet van de Cauberg.
Eén muurschildering stelt een reclame voor om de grot van de Maastrichtse St.Pietersberg te bezoeken die ook door koningin Wilhelmina bezocht werd in 1895. In 1910 werd deze schildering overgeschilderd. Er verscheen een muurreclame – voor die tijd de enige vorm van werving van klanten voor een product – met daarin de highlights van het Valkenburg in die tijd: het Romeinsch Rotspark in Geulhem.
Gouverneur Bovens sprak op het Grotpleintje de toehoorders toe. Daarna trok het gezelschap naar binnen. Naar het Pantheon in de Gemeentegrot. Daar werden door burgemeesters Penn-Te Strake en Schrijen, VVV-directeur Anya Niewierra en Teekens aan de Wand voorzitter Henk Roelofs toespraken gehouden. Een historisch gebeuren zo bleek achteraf.
TV Valkenburg-cameraman Pierre Römgens was bij de onthulling van de reclames aanwezig en filmde tevens alle toespraken die wij u niet willen onthouden. Het onderwerp van de toespraken is: “De overeenkomsten en de onderlinge band tussen Maastricht & Valkenburg”, iedere spreker had natuurlijk zijn eigen visie op het thema.

← Vorig bericht

Verdachte aanranding in Broekhem Noord aangehouden

TV Gids TV Valkenburg vanaf 3 september

Volgend bericht →