Publieke verantwoording Tv Valkenburg

Voorpagina » Nieuws » Publieke verantwoording Tv Valkenburg

Tv Valkenburg, is als Publieke Omroep niet alleen vóór de inwoners maar ook ván de inwoners van de gemeente Valkenburg aan de Geul.Daarom vertellen wij nu eens iets over onszelf!
We baseren onze informatie op het zo pas uitgekomen jaarverslag 2005, dit jaarverslag laat ons een gezonde en springlevende organisatie zien. Wilt u weten met hoeveel vrijwilligers iedere keer weer de tv-programma’s gemaakt worden en iedere dag de kabelkrant en website aangevuld en actueel gehouden wordt? Ga dan naar www.tvvalkenburg.nl en u ziet het allemaal.
Tv Valkenburg heeft gekozen om bij veel programma’s en interviews dialect te spreken, maar altijd op een zodanige manier dat de verstaanbaarheid voor de niet dialectspreker blijft bestaan.
Wat cijfers:
Er zijn 5645 minuten televisie programma’s uitgezonden , waarvan o.a.996 minuten cultuurgerichte uitzendingen, 979 minuten muziek, 89 minuten jeugdprogramma’s en 318 minuten politiek.
De redacteuren van de Kabelkrant en de website hebben in totaal 3099 e-mails verwerkt aan gegevens.
Technisch gesproken mocht er wel wat verbeteren en dat is gebeurt!
Er is een nieuw netwerk geïnstalleerd en de filmcamera’s zijn gedeeltelijk vervangen door de beste kwaliteit semi-professionele camera’s. In 2005 is gestart met het digitaal archiveren van de honderden tapes die in de afgelopen jaren zijn opgenomen. Hierdoor wordt de jongste historie van Valkenburg nieuw geschreven! Er is gekozen voor een goed toegankelijk systeem waar de tientallen vrijwilligers bij Tv Valkenburg op een eenvoudige wijze gebruik van kunnen maken.
De website TvValkenburg@.nl blijkt een groot succes, steeds meer wordt de website bekeken en voor actueel nieuws geraadpleegd. inmiddels weten ook mensen die in zuidelijke landen overwinteren en geëmigreerde Valkenburgers de Tv Valkenburg website te vinden en zo op de hoogte te blijven van alle wel en wee thuis.
De kabelkrant draait 24 uur per dag en wordt dagelijks aangepast en gedeeltelijk ververst. Een geweldige klus die hoofdredacteur tekst, Fons Winteraeken samen met een klein team voor zijn rekening neemt.
De grote wens van de hoofdredacteur beeld, Chantal Gerads is om met de televisiebeelden nog dichter op de actualiteit te zitten. Met een organisatie waar enkel vrijwilligers werken is dit niet mogelijk, we zijn blij iedere week weer een nieuw programma van ongeveer 30 minuten op de buis te kunnen zetten. Welke vereniging doet ons dat na, alle 52 weken een nieuw programma, alle 52 weken continuïteit in uitzendingen, alle 52 weken vele tientallen mensen in de weer! Zeker als men bedenkt dat om 1 minuut ‘ tv’ uit te kunnen zenden 1 uur werk aan voorbereiding, afspraken, filmen, monteren en het uitzend – gereedmaken noodzakelijk is.
Naast de reguliere wekelijkse uitzending op tv om 3.00 ’s nachts, om 11.00 uur 16.00 uur en 19.00 uur is gestart met een wekelijkse avondprogramma “OPPO”, dat om 19.00 en 23.00 uur wordt uitgezonden. Hierin hebben de meer documentaireachtige video’s de cultuur, sport en jongeren programma’s hun vaste plek gevonden.
Bij Tv Valkenburg vinden tientallen mensen, jong en ouder een plek om met een uitdagend en verdragend medium in de weer te zijn. Soms nemen mensen afscheid, vaak sluiten mensen zich bij ons aan en vinden in dit complexe medium, Tv en internet, een nieuwe uitdaging.
Maar…. zonder onze subsidiegever, de gemeente en…. onze vele, vele adverteerders zouden alle goede bedoelingen tevergeefs zijn. Zonder geld nu een maal geen programma! Wij danken oprecht allen die ons door het adverteren op de kabelkrant en nu ook op de website steunen en het mede mogelijk maken dat we in de lucht blijven. Onze welgemeende dank hiervoor.
Hebt u vragen over Tv Valkenburg, of bent u erin geïnteresseerd om van ons reclameaanbod gebruik te maken of….wilt u gewoon vorm geven aan een geweldig boeiende hobby laat iets van u horen.
Wij van Tv Valkenburg kijken uit naar uw reactie. Mail naar info@tvvalkenburg.nl Het Bestuur:
Lydeke Witteveen-van Soest. Vz
Frans Hendriks, secretaris/acquisiteur
De Hoofdredactie:
Chantal Gerads, tv
Fons Winteraeken, tekst tv/ website

← Vorig bericht

Informatie over nieuwbouwplan in de omgeving van het gemeentehuis

Heksennacht in de Kasteeltuin Oud Valkenburg

Volgend bericht →