Punt meest haalbare voor VV Walram

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Valkenburg Centrum » Punt meest haalbare voor VV Walram

Met een uiteindelijke 0-0 in de thuiswedstrijd tegen Jekerdal, de nummer twee in de ranglijst, in Maastricht – vanwege de drukte bij de Bokkemèrt – mocht de ploeg van trainer Jordy Reneerkens meer als tevreden zijn. De ongeslagen status blijft gehandhaafd, de koppositie
ook. De eerste periodetitel is nagenoeg zeker, alleen RKVCL, de huidige nummer drie, kan met twee forse overwinningen nog roet in het eten gooien.
In het eerste kwartier zette Walram Jekerdal flink onder druk. Daarna was de koek zo goed als op. Slechts met vrije trappen kon Walram enigszins in de buurt van het Maastrichtse doel komen. De ’thuisploeg’ hanteerde meermaals de lange bal en heeft ook nog een portie fysieke kracht als wapen ingebracht.
Na de pauze moet doelman Patrick Ruijters flink aan de bak om een aantal inzetten van Jekerdal onschadelijk te maken. Drie corners op rij moet de Valkenburgse ploeg weggeven,. De mannen uit Sint Pieter putten steeds meer moed uit de kansen en kansjes die gaandeweg de Valkenburgse aanhang nerveus maakt. Zelfs voor open doel weet een van
de Maastrichtste aanvallers de bal niet binnen te knikken! Walram dus op het randje van de eerste nederlaag!
Walram is in de tweede helft duidelijk het spoor bijster. Met een aantal wissels probeert de Valkenburgse coach dat ene punt over de streep te trekken. Met inzet van allen lukt dat uitiendelijk wonderwel! De 0-0 en officieuze eerste periodetitel wordt in de vroege avond gevierd rond de Bokkemèrt.
Stand aan kop:
1. Walram 7-19 (+20 )
2. Jekerdal 7-14 (+5 )
3. RKVCL 6-13 (+4 )
RKVCL speelt zondag het inhaalduel tegen RKVVL/Polaris. Bij winst kunnen zij op de slotdag van de eerste periode – over acht wedstrijden – gelijk komen met Walram als die ploeg de derby tegen Berg (zondag 30 oktober) verliest. Maar dan zal de Maastrichtse ploeg qua doelsaldo nog heel wat treffers moeten maken wil men over Walram heen klimmen!
De tweede ploeg verloor bij nummer 3, De Leeuw 2 nipt met 3-2. Walram 3 verloor thuis met 0-2 van Minor 4. De dames van Walram/Hellas haalden met 4-1 de punten op bij RVU.
Zondag bekert Walram 1 in Margraten tegen derdeklasser RKVVM.
De gegevens zijn aangeleverd door Frits Feuler van VV Walram, Valkenburg

← Vorig bericht

Geen blauwe zone voor Berg & Terblijt

CDA Valkenburg steunt Maastrichtse Vivianne Heijnen

Volgend bericht →