Puntendeling wrang voor VV Walram

Voorpagina » Toerisme » Puntendeling wrang voor VV Walram

Het leek op een kopie van het duel tegen Wijnandia, enkele maanden geleden. Dezelfde scheidsrechter, de vele kansen voor de thuisploeg en het optimale rendement van de bezoekers, RKHSV uit Heugem, die uit een vijftal aanvallen liefst drie keer wisten te scoren. Walram mocht uiteindelijk, na een uiterste krachtinspanning in het slotkwartier, nog tevreden zijn met de puntendeling: 3-3. Maar bitter was het wel. Omdat medekoploper Wijnandia een dag eerder in de  derby tegen Hulsberg ook al punten verspeelde (1-1), blijft de schade beperkt voor de ploeg van trainer Jordy Reneerkens.
Beide ploegen hadden amper de stellingen ingenomen of een steekballetje tussen twee verdedigers door bracht Jean-Paul Hellwig vrij voor de Walram-goalie: 0-1. Vanaf dat moment zette de thuisploeg die in een enorm hoog tempo speelde, de gasten steeds meer onder druk en werd het een eenrichtingsverkeer richting RKHSV-keeper Remco Verheijden. Die keepte een wereldpartij! Was hij al eens geklopt, dan voorkwam de lat tot tweemaal toe een Valkenburgse treffer. Walram kwam met goede combinaties en wisselingen van aanvalshelft vijf, zes keer in fraaie scoringspositie. Mike Willems, Demir Turkesic, Kenneth Leunissen, Daimy Nijenhuis waren dicht bij de gelijkmaker maar konden niet het laatste zetje geven. De Heugemse defensie hield met de moed der wanhoop stand en werd gedwongen om alleen maar te verdedigen.
Twee minuten na de pauze verkeek de HSV-doelman zich op een hoge voorzet, Kenneth Leunissen was er als de kippen bij om de gelijkmaker binnen te tikken: 1-1. Wie dacht dat Walram nu het vizier goed had afgesteld, kwam bedrogen uit. Turkesic raakte nog maar eens de paal. Schoten op het doel waren meestal een prooi voor de doelman of kaatseten via een Heugems been de verkeerde kant op.
Tien minuten later leidde een vreemde terugspeelbal, tot ontzetting van de thuisclubfans, de 1-2 in. Walram joeg het tempo nog meer omhoog, speelde goed over de flanken en kreeg dotten van kansen. Plots liep spits Hellwig goed tegen een voorzet vanaf links aan en kon ongehinderd binnen tikken: 1-3.
Walram gaf niet op. Invaller Reno Voorjans tikte door op Nijenhuis, die schoot rakelings voorlangs. Een afstandsschot van Willems spatte op de vuisten van de HSV-keeper uiteen. De bezoekers waren niet echt meer van plan om dicht in de buurt van doelman Patrick Ruijters te komen en hadden verdedigen tot kunst verheven. Dat lukte wonderwel.
Tien minuten voor tijd vond Angelo Rouwette een gaatje voor de 2-3. In blessuretijd betekende een alles-of-niets schot van verdediger Robert Vincken de meer dan verdiende gelijkmaker: 3-3.
Zondag gaat Walram op bezoek bij SV Geuldal in Schin op Geul, een ploeg die zich in de degradatiezone bevindt.
De duels van Walram 2 en 3 werden afgelast.
Foto’s Loe Geraards

← Vorig bericht

Schenk je BV arm maar niet armlastig

Jeugdspelers Falco speelden succesvol debuut

Volgend bericht →