Raad akkoord met bouw in kuil

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Valkenburg Centrum » Raad akkoord met bouw in kuil

En uitbouw flat Dr. ErensstraatDe gemeenteraad is maandagavond akkoord gegaan met de bouw van een vijfsterren hotel op de open locatie in de Gosewijnstraat. De flat aan de dr. Erensstraat mag ook uitgebouwd worden met winkels en appartementen.
De fracties VVD en Transperant stemden tegen de plannen. De PvdA-fractie was niet aanwezig. Coalitiegenoot SP opperde het plan om de Passage en Jan Deckerstraat ook te renoveren.
De bewoners van de Gosewijnstraat hadden maandagmiddag alle raadsleden een brief gestuurd waaruit hun afkeuring bleek voor de bouwplannen in hun straat. Na de raadsvergadering waren zij teleurgesteld.
Burgemeester Eurlings counterde de bezwaren van raadsleden en bewoners met het argument dat alle architecten die in het verleden naar “de kuil” gekeken hebben, vonden dat “deze plek bij uitstek geschikt is om bebouwd te worden”.
Eurlings: “In het verleden hebben de bewoners van de Gosewijnstraat nooit bezwaar aangetekend tegen nieuwbouw in hun straat. Ze kunnen er op vertrouwen dat wij op die plek kwaliteit brengen die een toegevoegde waarde zal hebben”.
Eurlings benadrukte dat ze “ons hierop kunnen afrekenen”. De mogelijkheid tot het indienen van bezwaar op de bouwplannen staat open voor de bewoners.

← Vorig bericht

Hub’n Bub’n “Sfeer Preuve 2008”

Straattekenen in drie-D in Valkenburgse centrum

Volgend bericht →