Raad denkt positief over het Centrumplan.

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Valkenburg Centrum » Raad denkt positief over het Centrumplan.

Begin juli valt definitieve beslissing.Donderdagavond heeft de gemeenteraad positief gereageerd op het voorlopige ontwerp van het Centrumplan. Begin juli zal de raad een definitief besluit nemen over het definitieve ontwerp en kan de procedure gestart worden om de omgevingsvergunningen af te geven.

De projectgroep verwacht dat daarna de bestaande winkels in oktober naar het Berkelplein verhuizen, in november gesloopt wordt en in december de bouw van het nieuwe winkelcentrum start.

Dit is het meest positieve scenario. Erwin Verkooijen, projectmanager van het Centrumplan zei dat "de komende dagen de eind-aanbiedingen voor de aankoop van de resterende panden de deur uit gaat".

Indien de uitspraak van de Raad van State op de bezwaarschriften tegen het bestemmingsplan op zich laat wachten, heeft dit gevolgen voor de verhuizing van de winkels en de aankoop van de tijdelijke winkelhuisvesting. Alles grijpt in elkaar en heeft gevolgen voor het verdere verloop van de planning.

De raad kreeg tevens te horen dat er een 2de openbare in-/uitgang van de ondergrondse parkeergarage aan de L.vd Maesenstraat komt. Verder dient de raad een besluit te nemen over de aankoop van 40 tot 55 extra parkeerplaatsen. Extra kosten ca. € 1.2 miljoen, die niet begroot zijn.

Door die extra parkeerplaatsen te creëren, wordt de ‘parkeerbak’ groter en sluit daardoor beter aan bij de bebouwing boven de grond. Ook de hellingbaan bij de in-/uitrit wordt iets steiler.

Lees hieronder het persbericht dat de gemeente en Hurks BV vrijdag hebben gepubliceerd.

P E R S B E R I C H T Hurks vastgoedontwikkeling & Gemeente Valkenburg aan de Geul
Valkenburg aan de Geul / Eindhoven, 27 mei 2011
Presentatie voortgang ontwerp ‘Aan de Kei’
Gemeente Valkenburg aan de Geul, Hurks vastgoedontwikkeling en AWG architecten hebben donderdagavond de voortgang van Centrumplan Fase 1 “Aan de Kei” aan de gemeenteraad van Valkenburg gepresenteerd. In het plan kunnen bewoners en bezoekers van Valkenburg wonen, winkelen en parkeren. Centrumplan Fase 1 is onderdeel van Centrumplan Hart voor Valkenburg.
Hurks overtuigde de Raad donderdag met een ontwerp dat typisch Valkenburgs genoemd kan worden en steeds concreter wordt. Nog altijd is de planning, zoals vorig jaar is afgesproken, dat in het najaar wordt gestart met de bouwwerkzaamheden. Voor de winkeliers die nu gevestigd zijn op de locatie wordt een tijdelijke winkel voorzien op het Berkelplein. Voor dit tijdelijke winkelcentrum wordt op korte termijn een vergunning aangevraagd.
In de parkeergarage wordt voorzien in de parkeerbehoefte voor bezoekers van het centrum. Door de centrale ligging binnen de gemeente is het een ideale locatie voor zowel winkelend publiek als toeristen om te parkeren. Contractueel is de ontwikkelaar verplicht 250 openbare plaatsen te realiseren, aangevuld met parkeren voor de bewoners van de woningen. Donderdag bleek dat het aantal openbare plaatsen uitgebreid kan worden. Dit voorziet in de groeiende behoefte aan parkeren en komt tegemoet aan de wens van de ondernemers.

‘Aan de Kei’ bestaat uit een parkeergarage, winkels en vier verschillende soorten woningen, riante pleinvilla’s, trendy lofts, tuinappartementen en herenhuizen op niveau. Elk type heeft zijn eigen unieke eigenschappen en kenmerken.
Geïnteresseerden in een woning in Aan de Kei krijgen de gelegenheid deze samen met Hurks vastgoedontwikkeling en de architect uit te werken. Deze ontwerpsessies, die onder de noemer ‘Ontwerp je woondroom’ worden georganiseerd, starten nog deze zomer!
Inschrijven kan via aandekei@hurks.nl.
De presentatie van het voorlopig ontwerp werd met applaus door de gemeenteraad van Valkenburg aan de Geul ontvangen.
← Vorig bericht

Rotonde Beekstraat krijgt vorm.

Gert Leenders is geridderd.

Volgend bericht →