Raad draait Museum en Theater duimschroeven aan.

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Valkenburg Centrum » Raad draait Museum en Theater duimschroeven aan.

Beide culturele organisaties moeten verantwoording afleggen in raad.Alle politieke fracties in de gemeenteraad hebben ingestemd met een motie van AB/PvdA/D66 en CDA waarin het College wordt opgeroepen een gedegen evaluatie met het Museum en het Openluchttheater te voeren. Beide culturele organisaties dienen zich te verantwoorden voor de commissie Economie, Financiën en Toerisme over de besteding van de gemeentelijke gelden in de afgelopen twee jaar.

Museum- en Openluchttheaterbesturen dienen verder aan te geven in hoeverre ze ‘hun eigen broek’ kunnen ophouden. Deze voorwaarden zijn basis voor te nemen besluiten van de gemeenteraad in de loop van het nieuwe jaar.
Verantwoordelijke wethouder Willem Thijssen legde de raad uit hoe de vork in de steel zit. Indien de raad kiest voor 10% korting, zoals bij alle andere verenigingen en instanties, blijft nog € 49.000,= over. Na aftrek van salaris- en huurkosten (zijnde € 39.000,= totaal) blijft nog maar € 10.000,= over aan jaarlijkse subsidie. "Wat doe je als museum met zo weinig geld?", vroeg Thijssen zich af.

Fractievoorzitter Jan Vermeer van de VVD heeft gevoel dat er iets anders speelt in het dossier museum. Wethouder Thijssen weersprak dit.
Foto Hein Reuters, Tv Valkenburg © 2012

← Vorig bericht

Luciën Thijssen Vilt wint duathlon in Vilt.

Raad is bezorgd over voortgang Centrumplan.

Volgend bericht →