Raad gaat akkoord met WVG wet

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Valkenburg Centrum » Raad gaat akkoord met WVG wet

Alleen I.B.G.V. is tegen de centrumplannenNa een lang debat is de Valkenburgse gemeenteraad maandagavond 19 maart 2007 akkoord gegaan met de Wet Voorkeursbehandeling Gemeenten (Wvg). Oppositiepartij CDA karakteriseerde deze wet als “paard achter de wagen spannen.
Hier worden alle beginselen met voeten getreden” aldus Huntjens. Zijn fractie stelde de meeste vragen. “Waarom een spoedprocedure en bewoners maar 2 weken de tijd geven voor een andere zienswijze?”
Reacties van de andere partijen op een rij:
AB: Huijnen: “een logische stap”;
TP: Habets: “prachtig plan”;
PvdA: Sprokkel: “speculatie tegen gaan”;
VVD: Westerhof: “er is weinig aan toe te voegen”;
IBGV: Weerts: “mega-plan zonder financiële onderbouwing”
SP: Fulmer: “denk aan de bewoners”.
In tweede termijn antwoordde Nuijtens uitgebreid op alle vragen. Hij maakte daarbij een opening voor een mogelijk andere onderhandelaar dan 3W als het gaat om verwerving van de panden.
Uiteindelijk, gesteund door een CDA motie, besloot de raad een “andere specialist dan partij 3W aan te stellen”. Nuijtens ging uitgebreid in op “wat hij de bewoners en anderen heeft aangedaan”. “Ondanks het feit dat ik niet anders kon biedt ik oprecht mijn verontschuldigingen aan”.
“Wij konden niet anders. Mochten wij ons besluit van te voren kenbaar gemaakt hebben, zouden projectontwikkelaars en anderen daar gelijk op inspelen en de huizenprijs flink doen stijgen. Dan konden wij het plan wel vergeten”, aldus Nuijtens. “Volgens de wet moesten wij zo handelen. Er was geen andere mogelijkheid. Doen we het niet zo, worden we door de rechter teruggefloten met alle gevolgen van dien”.
Foto’s Fons Winteraeken, Tv Valkenburg © 2007

← Vorig bericht

Verslagen en uitslagen van 16 en 17 maart

Ingezonden brief (12) over centrumplannen

Volgend bericht →