Raad omhelst sluitende begroting

Voorpagina » Toerisme » Raad omhelst sluitende begroting

Een sluitende begroting met nog vele voor plannen voor de toekomst. Dat was min of meer vooraf ook de opdracht. Twee jaar geleden heeft de provincie op de rem getrapt om de Valkenburgse begroting binnen twee jaar sluitend te krijgen. En dat is gelukt.
Struikelblok was tot voor twee jaar de Polfermolen. Nu de raad in het voorjaar een besluit heeft genomen voor een andere invulling van de plek van het sport- en recreatiecentrum in de Plenkertstraat, zal binnenkort uitsluitsel komen over de marktconsultatie en in de loop van volgend jaar van de maatschappelijke consultatie.
Er is zeker ruimte voor nieuw beleid. Het college somt een hele rits aan speerpunten op. Vele punten staan nu nog ‘buiten de begroting’ die dinsdag door de raad is goedgekeurd. Wanneer die nieuwe speerpunten (plannen, red) uitgevoerd worden, zal de toekomst uitwijzen. De gemeenteraad is door het college toegezegd om steeds per speerpunt met een voorstel te komen. Er zijn diverse speerpunten die budget neutraal uitgevoerd kunnen. Dat wil zeggen zonder dat het geld gaat kosten.
Veel concreets kwam niet uit de vergadering, die – volgens mededeling van de burgemeester/voorzitter van de raad in een goede sfeer verliep. Er werd goed geluisterd en fatsoenlijk en ordelijk gediscussieerd met elkaar – eigenlijk ook niet veel opleverde. Er was geen echte discussie. Wel stelden de raadsleden veel vragen aan het college. Fracties vonden dat de antwoorden van de portefeuillehouders helder en duidelijk waren.
Veel in gang gezette speerpunten hebben nu nog de status van overleg. Ze zijn gestart.

← Vorig bericht

Opening carnavalsseizoen CS de Mirlitophile 1879

De begroting in één oogopslag

Volgend bericht →