Raad stelt financiën beschikbaar voor kunstgrasvelden.

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Berg en Terblijt » Raad stelt financiën beschikbaar voor kunstgrasvelden.

Besluit wordt in 2014 genomen.De Valkenburgse gemeenteraad wil geld beschikbaar stellen voor de aanleg van kunstgrasvelden. "Het beslismoment zal in 2014 liggen", aldus wethouder Bert Dauven (AB).

De PPGV-fractie, bij monde van Corry Fulmer, ziet de noodzaak voor de aanleg van dergelijke velden. Echter vindt ze niet dat deze raad nu de beslissing over aanleg moet nemen. "Dat is regeren over ons graf", aldus de PPGV. "Met pijn in de buik ga ik akkoord met het bedrag dat daarvoor staat, echter de nieuwe raad beslist waar de velden moeten komen".

PvdA-er Huub Aussems vindt dat er kunstgrasvelden dienen te komen. Hij waarschuwt het college. Leg geen druk vanuit de gemeente op tot fuseren van clubs. "Een nieuwe raad dient besluit te nemen over de plek van een tweede veld. En laten we bekijken of de velden wel zo’n hoge prioriteit hebben?"

In zijn antwoord stelt wethouder Bert Dauven heel duidelijk dat geen enkele club wordt gedwongen om te fuseren, dit moet van onderop komen, aldus de wethouder.

Voor de aanleg van de beide kunstgrasvelden is een bedrag van € 482.000,= gereserveerd in de begroting.

← Vorig bericht

Christmas Parade niet door Grotestraat.

Uitzending gemist?

Volgend bericht →