Raad steunt tijdelijke maatregelen voor detailhandel.

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Valkenburg Centrum » Raad steunt tijdelijke maatregelen voor detailhandel.

VOC noemt maatregelen onvoldoende.Tijdens een zeer druk bezochte raadsvergadering heeft de raad unaniem besloten om de detailhandel in het centrum te hulp te schieten en met maatregelen te komen tot verlaging van het parkeergeld tot 10 cent voor het eerste uur van parkeren, het realiseren van extra parkeerplaatsen bij de Geulbrug op het Th. Dorrenplein, en onderzoek naar het omleggen van de rijrichting in het centrum, klaar voor 1 maart a.s. plus een gemeentelijke bijdrage van 1 ton voor acties om kooppubliek terug te krijgen.
Wethouder van financiën, Remy Meijers, betoogde dat vrij parkeren, ook in Valkenburg, onmogelijk is. "De komende jaren moet de gemeente twee en een half miljoen euro besparen. Daar komt een terugval van 6 ton aan parkeerinkomsten bovenop. De rekening wordt dan natuurlijk weer elders gelegd", aldus de wethouder.
Meijers zei dat de parkeerinkomsten gelijk zijn gebleven in januari 2014 ten opzichte van januari 2013. Uit de parkeergegevens blijkt dat dit kortparkeerders zijn. "Alleen parkeerterrein Via Nova, dat dichtbij het winkelcentrum ligt, zal een gereduceerd parkeertarief krijgen. Zo snel mogelijk", aldus Meijers.
VOC-voorzitter Ment Lagas is niet blij met de oplossingen. "De handreiking van gemeenteraad en college is is mager. Vooral de 10 cent parkeergeldheffing is geen goed voorstel", aldus Lagas.
Detaillist Gerjoh van Appeven was wel tevreden over de besluiten. Voor de camera van Tv Valkenburg zei ze "verheugd te zijn. Hopelijk komen de klanten terug. Wij hebben het zwaar te verduren in het centrum".
Deze maatregelen zijn van tijdelijke aard. Tot Hemelvaartsdag en met uitzondering van het Paasweekeinde. Dan wordt de Amstel Goldrace verreden in Zuid-Limburg. Daarna wordt het parkeerbeleid geëvalueerd.
Deze week kunt u via het Tv Valkenburg Journaal enkele meningen zien en horen van betrokken personen.

Foto Fons Winteraeken, Tv Valkenburg © 2014

← Vorig bericht

Jordy Swillens behaalt 3de plaats op CMC Alaif.

Veldeke bringk toneel oet Vilt nao Valkeberg.

Volgend bericht →