Raadslid verdient voortaan twee tot drie keer meer

Voorpagina » Toerisme » Raadslid verdient voortaan twee tot drie keer meer

De vergoeding voor gemeenteraadsleden in kleine gemeenten gaat flink omhoog. In gemeenten tot 24.000 inwoners kregen raadsleden tussen de € 251 en € 618 vergoed voor hun diensten, maar dat wordt voortaan € 959 en volgend jaar zelfs € 991 per maand. Dat schrijft het Algemeen Dagblad. Ook wordt de vergoeding van de raadsleden met terugwerkende kracht aangevuld tot dat bedrag, vanaf het moment van de meest recente (her)installatie. Dat heeft het kabinet besloten, op initiatief van minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken.
Beter in balans
Volgens de minister is de vergoeding zo ‘beter in balans met de toegenomen verantwoordelijkheden en het takenpakket’. Zo zijn veel taken van de overheid naar de gemeenteraad gegaan, zoals in de zorg en op het gebied van ruimtelijke ordening.
Voldoende tijd
“De verhoogde raadsvergoeding bevordert dat raadsleden in kleine gemeenten voldoende tijd vrij kunnen maken voor het raadswerk, hun belangrijke controlerende taken en de nodige werkbezoeken. Dit maakt het beter mogelijk het raadslidmaatschap te vervullen. Ook ontstaat een evenwichtiger verhouding met de raadsvergoeding in grotere gemeenten”, laat de minister weten.
Archieffoto TV Valkenburg

← Vorig bericht

Bijdrage voor nieuwbouw kindcentrum Berg

Nieuwe winkels in Valkenburg-centrum

Volgend bericht →