Rabobank vertrekt niet uit Valkenburg, wel pinautomaten

Voorpagina » Toerisme » Rabobank vertrekt niet uit Valkenburg, wel pinautomaten

Tijdens de commissievergadering van EFTR zei raadslid Wim Weerts van Algemeen Belang dat de Rabobank zou vertrekken uit Valkenburg. “In ieder geval op de lokatie waar ze nu zitten”, aldus Weerts. Het onderwerp kwam spontaan bij hem naar boven in een discussie rond het verdwijnen van de pin-automaten in Valkenburg-centrum.
De wethouder van economie, Claudia Bisschops, wist niets van een mogelijk vertrek van de bank. Zij zou contact opnemen met de bank.
TV Valkenburg heeft de bank gebeld om opheldering te krijgen. De directie-secretaresse van de Rabobank deelde ons mede dat het geenszins het geval is dat de bank vertrekt. “Wij blijven gewoon met een kantoor aanwezig in Valkenburg. Ook volgend jaar”.
Wel worden uit het centrum pinautomaten weggehaald. VSP-commissielid Chretien Jamin wist te vertellen dat de banksituatie begin 2019 helemaal herzien zou worden. “In 2020 komen de nieuwe gele pin automaten. Begin 2019 wordt beslist hoeveel geldautomaten er in Valkenburg blijven. Er gaan in ieder geval automaten weg”, als Jamin. Hij antwoordde dit naar aanleiding van vragen van de VVD.
Claudia Bisschops deelde de commissie mee dat 98% van alle kerstmarktstandhouders een pin automaat heeft. Het realiseren van een pin automaat op het Grendelplein od bij de Fluweelengrot is door het college overwogen. “We gaan niet voor deze variant vanwege het veiligheidsaspect. Bij zo’n automaat op zo’n druk plein tijdens de kerstmarktperiode is het  een opeenhoping van mensen waarbij ze makkelijk hun geld kwijt kunnen raken als ze net gepint hebben, zei Bisschops.
Archieffoto TV Valkenburg

← Vorig bericht

Black Label Hotels naar Valkenburg

Moeite met opzet en conclusies rapport L.V.O.

Volgend bericht →