Twee uur watersnoodramp in Valkenburg via NPO Radio 1

Voorpagina » Nieuws » Twee uur watersnoodramp in Valkenburg via NPO Radio 1

Vier maanden na de watersnood zitten veel Valkenburgse ondernemers met tonnen aan schade. Dit weekeinde is het precies vier maanden geleden dat delen van Duitsland, België, Brabant en Limburg geteisterd werden door hevige regenval en overstromingen. In Valkenburg trad de rivier De Geul ver buiten z’n oevers. Inmiddels is het water weg, maar is nog lang niet alles bij het oude. Hier in Valkenburg zijn bijna 1000 bedrijven en zo’n 3000 woningen getroffen en bleven ze achter met 400 miljoen euro aan materiële en economische schade. De gemeente verwacht nog zeker twee jaar nodig te hebben om alles te herstellen.

Tonnen schade
Tegelijkertijd zitten een hoop ondernemers nog met tonnen aan schade. Want lang niet alles wordt door de verzekering gedekt, zo blijkt. Dat bespreken burgemeester Daan Prevoo en twee getroffen Valkenburgse ondernemers, Claudia Volders van Hotel Walram en Rik Prinsen van escaperoom The Mystery House in Dijkstra en Evenblij ter plekke.

Beluister HIER het twee uur durende programma dat zondag 14 november 2021 tussen 20 en 22 uur werd uitgezonden via NPO radio 1.

Archieffoto: Wim Langohr

← Vorig bericht

“Nog geen euro uitgekeerd!,” zei Prevoo in Tweede Kamer

Geen filmavond van de Heemkundevereniging

Volgend bericht →