Reactie foutparkeerrder tijdens de Bokkemèrt.

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Valkenburg Centrum » Reactie foutparkeerrder tijdens de Bokkemèrt.

“Stelt gemeente zich enigszins star op?”Onderstaande ingezonden reactie van een beboete automobilist afgelopen zondag is ontvangen en wordt in zijn geheel gepubliceerd. Daarmee is de reactiemogelijkheid over dit onderwerp beëindigd.
De redactie
——————————————
Geachte heer/mevrouw,

Graag wil ook ik, als ‘foutparkeerder’ reageren op het ‘foutparkeren tijdens de Bokkemert’!

Allereerst wil ik daarbij melden dat het wel een gezellige Bokkemert was!
Zondagochtend waren mijn vrouw, mijn dochter en ik rond 10.30 u richting Valkenburg vertrokken vanuit Voerendaal! Wij besloten van de Hekerweg de Hekerbeekweg in te slaan om daar een parkeerplaats te zoeken! Op dat moment was op deze wegen geen verkeersregelaar of BOA te zien die ons iets kon aangeven over parkeerplaatsen. Dit in tegenstelling tot hetgeen de gemeente aangeeft. We parkeren onze auto vervolgens op een kleine 10 minuutjes lopen van het centrum in de Sint Barbarastraat in een parkeerhaven (dus niet langs de weg of voor een huis) in de stellige overtuiging dat we hier vrij kunnen parkeren. Daarnaast kunnen we op die plaats dus geen eventuele hulpverleners hinderen, zoals de gemeente als een van de redenen voor het beboeten aangeeft.

Na een gezellig dagje Valkenburg zijn wij zeer ontdaan als we zien dat wij zijn beboet voor het fout parkeren op, zoals nu blijkt, een plaats voor vergunninghouders! Ons er nog steeds niet van bewust dat we fout geparkeerd stonden, kijken we of er bij de ingang van de Sint Barbarastraat een bord staat met dit verbod! Dit vinden we niet! Vervolgens kijken we bij de Sint Nicolaasstraat (die leidt naar de Sint Barbarastraat), maar ook daar vinden we geen bord! Uiteindelijk besluiten we naar het politiebureau te gaan en vernemen daar dat bij het inrijden van Valkenburg ‘iets op de weg staat aangegeven’. Daarop gaan we opnieuw op onderzoek uit en na een 10 minuten zoeken vinden we ter hoogte van het kampje op de Hekerbeekweg het bewuste bord dat ons had moeten wijzen op het feit dat we een zone voor vergunninghouders binnenreden.

Kortom, juridisch zal het wel allemaal dichtgetimmerd zijn. Echter, wat wij ons afvragen is of de gemeente Valkenburg zich op deze wijze niet enigszins star opstelt, nog los van het feit of het (zoals ze zelf al min of meer aangeven) niet ‘vriendelijker’ zou zijn meer borden te plaatsen! En zo verlaten, argeloze en onwetende burgers, 90 euro extra lichter Valkenburg. Daarbij wil ik nog aangeven dat de bekeurende ambtenaar mij keurig heeft teruggebeld ( zoals beloofd door de dienstdoende agent). Deze gaf in het gesprek aan ook vaak geen begrip te kunnen opbrengen voor de hoogte van de boete!

Ik wil benadrukken dat ik er alle begrip voor heb dat er vanwege overlast voor de bewoners vergunningparkeren is ingesteld, maar ik denk dat de gemeente nog veel huiswerk heeft te doen! Voorlopig zullen wij het moeten doen met de belofte van de gemeente dat ze beter afspraken met de organisatie gaat maken en dat zij lering heeft getrokken uit de Bokkemert 2013! De lering die wij hebben getrokken kostte echter 90 euro!

Met vriendelijke groet,
Familie van den Bosch
Voerendaal
—————————————-
Tot zover deze ingezonden brief. Wilt u ook reageren? Dan kan dat via: info@tvvalkenburg.nl

Tv Valkenburg heeft als beleid ingezonden brieven ongecensureerd te publiceren. En is derhalve niet verantwoordelijk voor grammaticale fouten en de inhoud. Tv Valkenburg publiceert niet alle ingezonden brieven.
De redactie.

← Vorig bericht

Onafhankelijk onderzoek in kwestie 'Walem'.

Uitzending gemist?

Volgend bericht →