RealFit Maastricht en Valkenburg

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Berg en Terblijt » RealFit Maastricht en Valkenburg

Het sportieve totaalplan tegen overgewicht.Een te hoog lichaamsgewicht is voor veel jongeren een probleem. Het wordt momenteel zelfs als een van de grootste gezondheidsrisico’s gezien.
Maar veel jongeren vinden het ook gewoon niet leuk om overgewicht te hebben.
Vandaar dat de GGD Zuid Limburg, samen met de thuiszorgorganisatie Groene Kruis Domicura en het Huis voor de Sport de cursus RealFit organiseert.
In Valkenburg start de cursus op dinsdag 21 april bij Sportcentrum de Polfermolen, voorafgaand is er een informatiebijeenkomst op dinsdag 7 april.
In Maastricht start de cursus RealFit op vrijdag 10 april bij Topfit, Franciscus Romanusweg in Maastricht. De informatiebijeenkomst in Maastricht is op vrijdag 27 maart.
Wat is RealFit?
RealFit is een cursus speciaal ontwikkeld voor jongeren van 13 tot 18 jaar. Tijdens deze cursus gaan jongeren aan de slag binnen het fitnesscentrum en worden ze begeleid door een diëtist. De cursus duurt 12 weken en is gericht op het weer plezier krijgen in bewegen. Er wordt niet met een bestraffende vinger gewezen en deelnemers hoeven ook geen dieet te gaan volgen.
Waar de organisatoren wel voor gaan zorgen is dat de jongeren en hun ouders ontzettend veel goede ideeën opdoen over gezond eten en weer plezier in bewegen krijgen. Het belangrijkste doel van de cursus is dat de deelnemers zich beter gaan voelen.
Programma RealFit
Als start van een RealFit cursus is er altijd een informatiebijeenkomst en een intakegesprek. Niet lang daarna start de 12 weken durende cursus, die bestaat uit:12 weken lang een gevarieerd bewegingsprogramma binnen een fitnesscentrum;in groepsverband en individueel voedingsbegeleiding door een professionele diëtist;samen uitzoeken hoe men een actieve en gezonde leefstijl kan aannemen en behouden; en bovenal FUN!
Sportief totaalplan
Ook ouders worden bij de cursus betrokken. Zo zullen er enkele ouderavonden zijn waar de organisatoren met alle ouders kijken hoe zij een steentje bij kunnen dragen aan een actievere en gezonde leefstijl. RealFit, een goed idee!Jongeren die eerder moe zijn en niet aan sportactiviteiten kunnen meedoen. Jongeren die graag wat slanker zijn en zich gezonder willen voelen. Voor hen is meedoen aan de cursus RealFit een goed idee.
Tijdens de informatiebijeenkomst kunnen de jongeren en hun ouders (?) vrijblijvend bekijken of deze cursus geschikt voor hen is.
Belangrijk is wel dat men zich vooraf even aanmeldt. Dit kan bij het Groene Kruis Domicura via T 043 – 3690 620
of via de E-mail secretariaat-vodi@gkzorg.nl.
Er is ook info op www.realfit.nl Voor meer info: Patricia Senden, Gezondheidsvoorlichter GGD Zuid Limburg, T 046 – 8505470, E patricia.senden@ggdzl.nl

← Vorig bericht

Open dag voor petitie in winkel

Jeugd haalt sponsorgeld op

Volgend bericht →