Realisatie Centrumplan Valkenburg maakt grote stap vooruit.

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Valkenburg Centrum » Realisatie Centrumplan Valkenburg maakt grote stap vooruit.

Nu nog overeenstemming met Blokker Holding.Burgemeester Martin Eurlings maakte tijdens zijn Nieuwjaarsspeech bekend dat een belangrijke stap is gezet richting realisatie van het Centrumplan Valkenburg, dat voorziet in een nieuw winkelcentrum met parkeergarage, winkels en woningen.
Na eerder al overeenstemming te hebben bereikt met Kruidvat, Shoetime en Zeeman, heeft de ontwikkelaar van het nieuwe winkelcentrum, Hurks Vastgoedontwikkeling Zuid BV, vlak voor Kerstmis, overeenstemming bereikt met Ahold over de supermarkt Albert Heijn aan de Louis van der Maesenstraat. De overeenstemming tussen beide partijen heeft betrekking op de tijdelijke verhuizing van AH naar het Berkelplein en de terugkeer in het nieuwe winkelcentrum na realisatie ervan.

Eenzelfde onderhandeling voert Hurks op dit moment nog met Blokker Holding over de Blokkervestiging aan de Louis van der Maesenstraat.
De onderhandelingen tussen Hurks en Blokker verkeren in een cruciale fase, zo deelde Jos Bauer, deelprojectleider Centrumplan, desgevraagd mee. "Aangezien de gemeente eigenaar is van alle benodigde percelen en panden en het bestemmingsplan en de sloopvergunning onherroepelijk zijn, is de overeenstemming tussen Hurks en Blokker het sluitstuk voor Hurks om over te kunnen gaan tot realisatie".

Zoals burgemeester Eurlings het in zijn speech verwoordde: “Dan kan de beuk er in!”. De gemeente verwacht bovendien op korte termijn de uitspraak van de Raad van State inzake de ontbinding van het lopende huurcontract van Blokker, zo deelde Jos Bauer mee.
Afbeelding Hurks vastgoedontwikkeling BV

← Vorig bericht

Komend weekeinde barst de 'vastelaovend' los.

December was een zeer natte en sombere maand

Volgend bericht →