Realisering fietsenstalling staat op losse schroeven.

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Valkenburg Centrum » Realisering fietsenstalling staat op losse schroeven.

Bewaakte stalling kost veel extra geld, zegt gemeentebestuur.De realisatie van een bewaakte fietsenstalling in het Valkenburgse-centrum staat op losse schroeven. Het gemeentebestuur ziet geen mogelijkheden om dit ‘kroonjuweel’ van de PvdA/D66 fractie gerealiseerd te krijgen. "Indien u dit wel wil, zal er geld bij moeten", antwoordde wethouder van Melsen (AB) op vragen van diverse fracties.

Het realiseren van een bewaakte stalling kost geld indien WSW-ers, event. via Licom, worden overgenomen. Daarnaast wil een meerderheid van de raad dat er geen stalling komt in de Pelerinstraat. Blijft het Walramplein over.

Bij de supermarkt in de L.v.d.Maesenstraat verdwijnt de stalling. Het gemeentebestuur stelt voor om geen bewaakte maar een ‘normale’ stalling te realiseren. De BOA’s handhaven niet in de stalling. Wethouder van Melsen zei tegen de commissie dat dit geen prioriteit voor het College heeft.

Er zijn mogelijk particuliere initiatieven voor realisatie van een bewaakte fietsenstalling. Een meerderheid van de fracties was het met de PvdA/D66 eens om nogmaals naar het voorstel te kijken.

Wethouder van Melsen zal de kwestie voorleggen aan het Presidium komende week.

← Vorig bericht

Bewoners Langen Akker in Berg tegen komst flat.

J.C. Kano succesvol in Voerendaal

Volgend bericht →