Recordaantal deelnemers aan 30ste Vierdaagse in Berg

Voorpagina » Toerisme » Recordaantal deelnemers aan 30ste Vierdaagse in Berg

Donderdagmorgen rond 11 uur hadden al 6800 wandelaars ingeschreven voor de diverse tochten in het Heuvelland. En dat ondanks de regen. “Regen schrikt wandelaars niet af”, zegt Frits Mullenders, Pr-medewerker van de Heuvelland Vierdaagse. “Wellicht halen we net de 7000 inschrijvingen”.
Vorig jaar deden circa 6700 wandelaars mee. De Heuvelland vierdaagse zit dus nog in de lift. Dit ten opzichte van andere vierdaagsen waar het deelnemersaantal iets van terugloopt.
Mullenders was wel bevreesd dat de gestaag vallende regen op donderdag van invloed zou kunnen zijn op de paden van de tochten die op vrijdag uitgezet zijn. In de loop van de donderdagmiddag wordt door de organisatie een beslissing genomen. “Paden worden glibberig en glad, vooral bergop- en bergafwaarts”, aldus Mullenders. “Ook de toestand van de weilanden waar geparkeerd kan worden, zal opnieuw bekeken worden”.
De wereldberoemde Mastreechter Staar opende woensdagavond 9 augustus de 30ste editie van de Heuvelland-4-daagse in Berg. Na afloop was er ook vuurwerk. Verder traden op: Teatro Pavana, Birdman en de lasershow van Sigma Vision.
Video ‘The Birdman’ door Hein Reuters, TV Valkenburg

Foto’s Hein Reuters, TV Valkenburg


 

← Vorig bericht

BOA's gaan extra surveilleren in Broekhem-Noord

Traumahelikopter haalt gewonde uit bospad

Volgend bericht →