Red Bull brengt veel geld in laatje, zegt Vermeer

Voorpagina » Toerisme » Red Bull brengt veel geld in laatje, zegt Vermeer

Wethouder Jan Vermeer zit in zijn maag met de afwijzingsgronden die door de beide CDA-raadsleden zijn aangevoerd tijdens de besluitvorming over de Red Bull zeepkistenrace komende augustus in het Kuurpark. KLIK HIER om het artikel nogmaals te lezen hierover.
Vermeer heeft via de afd. financiën van de gemeente cijfers opgevraagd van de laatste zeepkistenrace. “Voor de gemeente zijn in dat weekeinde tussen de € 45.000 en € 65.000 aan parkeergelden geïnd. Per persoon die Valkenburg aan de Geul bezocht is tussen 30 en 35 euro gespendeerd. Er kwamen circa 25.000 bezoekers naar de race”, aldus wethouder Vermeer. “En vergeet niet het werkgelegenheidsaspect”.
Die zeepkistenrace werd in mei 2015 gehouden waarbij ‘coming  star en F1 coureur ‘Max Verstappen aanwezig was. Of hij dit jaar ook aanwezig zal zijn kan niemand zeggen.
In ieder geval wil de horeca de vele duizenden bezoekers vanuit het Kuurpark naar het centrum lokken om een feestje te bouwen. “Er wordt een Tropical Night georganiseerd nadat de race om 19 uur is afgelopen”, zegt VOC-voorzitter John Roks.

← Vorig bericht

Kwaliteit, sfeer en uitstraling voor het centrum

Deel Valkenburgs gezin dreigt uitzetting

Volgend bericht →