Beleidsregels voor mantelzorgbewoning

Voorpagina » Toerisme » Beleidsregels voor mantelzorgbewoning

De gemeente Valkenburg aan de Geul heeft nieuwe beleidsregels opgesteld voor het ‘bouwen’ van mantelzorgwoningen achter of bij de woning. “Dat hebben we gedaan om teveel leegstand van woningen te voorkomen”, zegt wethouder Carlo Vankan. Hij wil daarmee voorkomen dat de aangebouwde ruimten in de toekomst gebruikt gaan worden als zelfstandige woning. “En dat kan niet. Daarvoor zijn afspraken met de provincie gemaakt in het kader van de POL-regeling”, ;egt Vankan uit.
Er komen steeds meer situaties voor waarin vader of moeder langer thuis blijven en in de eigen woning blijven wonen. En dus ook verzorgd worden. Meestal door een familielid of vriend om langdurige zorg te verlenen. En meestal is dat een dagelijkse taak. Voor de mantelzorger zou in bepaalde gevallen een ‘unit’ tijdelijk toegevoegd kunnen worden bij de woning. De unit is dan voor slechts één persoon om te bewonen en bestaat uit een keuken, toilet en bad.
Na het beëindigen van de mantelzorgtaken dient de unit weer afgebroken of ontmanteld te worden. “Er zijn nog geen aanvragen ontvangen”, zegt Vankan, “maar er is wel meer behoefte”, verwacht hij.

← Vorig bericht

Bewoners knippen zelf treurwilg

VVV Maastricht en VVV Zuid-Limburg bloggen Zuid-Limburg

Volgend bericht →