Extra regen voor inzegening St. Rosakapel Sibbe

Voorpagina » Toerisme » Extra regen voor inzegening St. Rosakapel Sibbe

Zaterdagmiddag werd de gerenoveerde St. Rosakapel in Sibbe ingezegend. De pastoor/deken Paul Bronnenberg uit Gulpen kreeg daarbij hulp van boven. Tijdens de gehele ceremonie viel de mistregen gestaag. Echter, dat schijnt bij Rosa van Lima te horen. Aldus burgemeester Schrijen in zijn toespraak: “Sint Rosa is nu eenmaal ook de patrones van de bloemisten, rozenkwekers en tuinlieden. Daarvoor heb je het water nodig.” De ceremonie in de Lokerstraat werd muzikaal omlijst door harmonie St.Rosa en zangkoor Eendracht.
Bij tropische temperaturen hebben Ton Roks, Martin Royen, Arno Rouwet, Rik Ruijters, Ferno Voncken onder leiding van Pierre Bisscheroux afgelopen zomer zwaar werk verricht. Zij hebben de trappenpartij geheel vernieuwd. Een fraai staaltje van zelfsturing in Sibbe dat de gemeente Valkenburg aan de Geul ondersteunt met een geldelijke bijdrage. Overigens bood burgemeester Schrijen daarover zijn excuses aan dat het geld nog niet is overgemaakt.
Naast Anita en Arrno van de Wetering en Bertha Akkermans die de werkers verzorgden met koffie en andere drank tijdens de werkzaamheden afgelopen zomer waren er tevens woorden van dank voor Hub Dingena, Jan van Laar, Roel Schurgers, Pieter Jacobs en Max van Wijnen voor hun bijdragen.
Nellie van de Venne heeft de leiding in de restauratie van het project gehad. Zij coördineerde, zorgde dat het financieel kostendekkend was en is de organisator van de inzegening geweest.
Vanaf komende zondag ziet u in het programma TV Valkenburg Vandaag een videoverslag van de inzegeningsplechtigheid.
Foto Fons Winteraeken, TV Valkenburg

← Vorig bericht

Nieuwe serie consumentenprogramma's start: Koopkracht

Nieuw bij TV Valkenburg: KERNgezondTV

Volgend bericht →