Bierverkoop in de horeca nog lang niet richting “normaal”

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Bierverkoop in de horeca nog lang niet richting “normaal”

De bierverkoop in de horeca- en evenementenbranche is in augustus met ruim een derde (36,5%) gedaald ten opzichte van augustus 2019. In juli was er sprake van een vergelijkbare daling van 33,1 procent. De brouwers hebben een zwaar economisch jaar, onder andere doordat de horeca- en de evenementenbranche voor veel brouwers een belangrijke afzetmarkt is. En juist deze sectoren worden door de maatregelen in de COVID-19 crisis hard getroffen. Gelukkig zijn er in augustus ook positieve cijfers te melden. Het thuisverbruik en de export lieten in deze maand namelijk een stijging zien van respectievelijk 15,9 procent en 11,7 procent.

Sinds de lockdown is de totale bierverkoop met 13,2 procent gedaald. Lucie Wigboldus, directeur Nederlandse Brouwers licht toe: “Deze totale daling sinds halverwege maart is fors. Het mooie weer heeft er waarschijnlijk voor gezorgd dat de daling niet nog groter is.”

Alcoholvrij en –arm bier
De categorie alcoholvrij en -arm bier stijgt in 2020 verder, ondanks de COVID-19 crisis. Van januari tot en met augustus is deze categorie tot 0,5% alcohol, met bijna 10 procent gestegen.

← Vorig bericht

Arriva installeert kuchschermen in bussen

Uitslagen amateurvoetbal zondag 27 september

Volgend bericht →