Coronacrisis: Amstel Goldrace gaat niet door

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Coronacrisis: Amstel Goldrace gaat niet door

De Amstel Gold Race gaat dit jaar toch niet door. Dat heeft de organisatie bekendgemaakt nadat vanmiddag overleg heeft plaatsgevonden met de Veiligheidsregio Zuid-Limburg. Door de verscherpte coronamaatregelen die afgelopen maandag zijn ingevoerd achten de autoriteiten het niet verantwoord de enige wielerklassieker van Nederland te laten doorgaan.

De Amstel Gold Race was op de nieuwe wielerkalender ingepland op zaterdag 10 oktober, nadat de oorspronkelijke datum van 19 april al geschrapt moest worden als gevolg van de coronapandemie. Koersdirecteur Leo van Vliet had al laten weten zo min mogelijk publiek langs de kant te willen hebben.

Jan Schrijen, burgemeester van de gemeente Valkenburg aan de Geul reageert namens de drie betrokken gemeenten: “Tot afgelopen maandag waren we er voor 95% van overtuigd dat de Amstel Gold Race met een afgesloten parcours zou kunnen doorgaan. Door de nieuwe maatregel kunnen sportevenementen alleen nog maar zonder publiek plaatsvinden. De drie gemeenten en de Veiligheidsregio zijn tot de conclusie gekomen dat het onmogelijk is de Amstel Gold Race, ook op een afgesloten parcours, zonder toeschouwers te organiseren. Inwoners en vakantiegangers die verblijven in het gebied kan namelijk niet de toegang ontzegd worden. En dat betekent dat er geen garantie is dat het parcours publiekvrij zal zijn. Het is ontzettend zuur voor de organisatie, die samen met de gemeenten en de Veiligheidsregio er alles aan gedaan heeft om de Amstel Gold Race op een veilige manier door te laten gaan.”

Lees meer over deze beslissing via NOS.NL

Archieffoto TV Valkenburg

← Vorig bericht

Publieksexcursie in de groeve Blom

September had twee gezichten: hoog zomer maar ook herfst

Volgend bericht →