Eerste schooldag van Adelante in de Keelstraat in Broekhem

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Eerste schooldag van Adelante in de Keelstraat in Broekhem

Maandagochtend 6 september 2021 mochten alle kinderen weer naar de mytylschool. Een extra spannende dag voor deze kinderen, maar ook zeker voor de ouders en medewerkers van Adelante. De leerlingen werden verwelkomd in hun klaslokaal, dat zo gezellig mogelijk was ingericht. “De veranderingen zijn voor de meeste leerlingen niet gemakkelijk en het zal best even wennen zijn. We hopen dat ze zich hier snel thuis voelen. We zijn er nog niet maar wat is het fijn om weer met elkaar op school te zijn en blije gezichten te zien”, aldus Chantal Gilissen, directeur Kind & Jeugd Adelante.

Speciaal onderwijs
Voor de 340 leerlingen die speciaal onderwijs volgen bij Adelante kwam er na de overstroming abrupt een einde aan het schooljaar. Een oplossing werd bedacht om de laatste jaarstudenten toch nog hun eindexamen af te laten leggen.“Wéér geen school bij de start van het nieuwe schooljaar is niet in het belang van het kind. De afgelopen weken is door medewerkers en vrijwilligers keihard gewerkt om het nieuwe schooljaar op tijd te laten beginnen. Fantastisch hoe deze samenwerking is verlopen”, vertelt Gilissen.

De basisschool en voortgezet onderwijsklassen starten het nieuwe schooljaar aan de Keelstraat in Valkenburg. Deze locatie vergde heel wat werk en aanpassingen zoals toegankelijkheid, plaatsen van sanitair, ICT-netwerk, schoonmaak, verhuizing, etc.

De peuter- en kleuterklassen krijgen les aan de Gasperistraat in Brunssum, een kleiner gebouw waar minder aanpassingen nodig waren.

Foto’s Adelante

← Vorig bericht

Clinic voor voetballers met beperking PLUS VIDEO

Meedoen aan de Geuldalmarathon op 2 oktober?

Volgend bericht →