Giften Giro 777 voor watersnood Limburg vrijwel volledig besteed

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Giften Giro 777 voor watersnood Limburg vrijwel volledig besteed

Van de ruim 3,6 miljoen euro die door het Nationaal Rampenfonds Giro 777 beschikbaar is gesteld voor herstelprojecten van maatschappelijke organisaties na de watersnood in Zuid-Limburg, is het overgrote deel uitgekeerd. “De aanmeldingstermijn voor projecten verloopt op 1 juni 2022, maar projecten die de komende paar dagen alsnog worden ingediend, zullen welwillend worden bekeken”, zo laat het Nationaal Rampenfonds weten. Er is namelijk nog zo’n € 650.000,- beschikbaar.

Anders is de situatie bij de 3 miljoen euro die is gereserveerd voor schrijnende gevallen onder de gedupeerden en waarvoor het Nationaal Rampenfonds per getroffen gemeente een bedrag apart heeft gereserveerd. Van dit geld is nog maar € 300.000,- daadwerkelijk uitgekeerd. Met de toekenning en uitkering van deze gelden zal nog enkele maanden gemoeid zijn, zo is de verwachting. De gemeenten zijn lokaal goed op de hoogte van waar de nood het hoogst is.

De vertraging in de toekennen van extra geld voor schrijnende gevallen is veroorzaakt doordat gemeenten zorgvuldig willen handelen en veelal eerst willen wachten op de uitkeringen van de ‘Wet tegemoetkoming schade bij rampen’ voordat ze het geld aanvragen bij het Nationaal Rampenfonds.

De 11,8 miljoen euro die is ingezameld, is besteed volgens de opgave in onderstaand staatje. Op de website nationaalrampenfonds.nl is een overzicht van de gesteunde projecten op dit moment te vinden.

Overzicht budget giro 777

Archieffoto Jos Coenen, TV Valkenburg

← Vorig bericht

82-jarig lid van fanfare tijdens feestweekeinde gehuldigd

Voorzitter Adviesraad Sociaal Domein kwaad op B&W

Volgend bericht →