Orgelconcert in de St.Gerlachuskerk in Houthem

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Houthem » Orgelconcert in de St.Gerlachuskerk in Houthem

Donderdag 13 juni om 20.00 uur zal het eerste van een nieuwe serie orgelconcerten in Houthem plaatsvinden. Dit is het programma.

Martien de Vos

Martien de Vos (1995) kreeg zijn eerste orgellessen van Arie Braber te Ooltgensplaat en Paul Kieviet in Sommelsdijk. In 2018 rondde hij zijn Bachelor Orgel af bij Bas de Vroome aan het Rotterdams Conservatorium. Hij volgde daarnaast de bijvakken piano, klavecimbel, basso continuo en koordirectie. Improvisatie-lessen kreeg hij van Hayo Boerema en Aart Bergwerff. Tevens volgde hij ook de opleiding Kerkmuziek. Momenteel studeert hij voor zijn Master orgel aan het Conservatorium van Groningen bij Theo Jellema en Erwin Wiersinga. Martien won verschillende prijzen op orgelconcoursen. Zo behaalde hij in juni 2017 als finalist in Haarlem de 1e prijs en de publieksprijs bij het Nationaal Ambitus concours. Datzelfde jaar won hij de 1e prijs en de publieksprijs op het SGO concours in Appingedam. Ook volgde hij diverse masterclasses bij gerenommeerde organisten,waaronder Wolfgang Zerer, Bernard Winsemius, Sietze de Vries en Reitze Smits. Martien is als organist verbonden aan de Open Hofkerk te Rotterdam Pendrecht, de Laurentiuskerk te Mijnsheerenland en de Rehobothkerk te Ooltgensplaat.
Jos Maters

Jos Maters (1997) begon zijn orgellessen bij Theo Duijst, een van de organisten van de Christelijk Gereformeerde Kerk te Bunschoten. Vervolgens heeft hij, als voorbereiding op de studie aan het conservatorium, les gehad van Willem van Twillert en Gerrit Christiaan de Gier. Vanaf september 2015 studeert Jos orgel aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen bij Theo Jellema en Erwin Wiersinga. Sinds september 2016 studeert hij tevens klave-cimbel bij Johan Hofmann. Verder volgde hij masterclasses bij gerenommeerde organisten als Michel Bouvard, Wolfgang Zerer en Paolo Crivellaro. In 2017 won hij de tweede prijs bij het Ambitus Concours. In 2018 deed hij mee aan de internationale zomeracademie in Haarlem, waar hij les kreeg van onder andere Olivier Latry, Ben van Oosten, Reitze Smits en Menno van Delft. Jos is als organist verbonden aan de Gereformeerde Kerk (Zuiderkerk) te Bunschoten en de Bethlehemkerk te Hilversum. Sinds 2019 vormt Jos samen met saxofoniste Marlon Valk “Duo Calyptura”.
Op het programma staan werken van: J.P. Rameau, J.S. Bach, N. de Grigny, G. Böhm en een improvisatie.
De toegang tot onze concerten is gratis, een vrijwillige bijdrage ter bestrijding van de kosten wordt echter zeer op prijs gesteld.

← Vorig bericht

Asfaltreparatie Grendelplein, Cauberg en Daalhemerweg

Programma nacompetitie voor zondag 16 juni

Volgend bericht →